15 februari 2016 questions and answers

Antwoord van Amma – Wat weet je over de cacaoboeren?

Wat weet je over de boeren die de cacao voor jullie chocolade produceren?

Als Chocoladeverkopers zijn er wat zaken die we nóg liever doen dan het verkopen van chocola. Uiteraard, chocolade (en ijsjes) eten is er een van, maar ook: meer leren over de wereld van de cacao & mensen er meer over leren. Daarom laten we klanten vragen stellen, vragen die wij weer doorsturen aan de makers van de chocolades die wij aanbieden.

De eerste vraag die wij hiervoor kregen was van de moeder van Paul, een fan van melkchocolade die geïnteresseerd is in de ethische kant van het chocolade maken, en dan met name hoe het de cacaoboeren vergaat. Wil jij een volgende vraag stellen aan de makers? Stuur je vraag gerust naar ons door!

We stelden deze vraag aan meer chocolademakers. Lees ook de antwoorden van de andere makers!

This blog is also available in english.

Antwoord van Amma uit Brazilië

Amma chocolade 60% met vier zussen“De cacao van Amma groeit organisch in het regenwoud, zuidelijk van Bahia – Brazilië. Dat betekent dat de methode van verbouwen duurzaam is en vrij van synthetische meststoffen die schadelijk zijn voor de gezondheid en vrij van genetisch gemodificeerde organismen. Die zijn niet goed voor ons lichaam en niet voor de natuur en daarom willen wij er graag gevrijwaard van blijven!

Het geheim van het beste product is te starten met de hoogste kwaliteit aan ingrediënten. Een voordeel dat wij hebben boven de meeste andere premium chocolade makers ter wereld is dat we leven waar de cacao verbouwd wordt. We bezitten onze eigen plantages. We lopen tussen de cacao bomen. We planten de bomen. We praten tegen de bomen. We selecteren met de hand de cacao die in de chocolade gaat en zorgen er voor dat het de hoogste kwaliteit en meest aromatische cacao is die in Brazilië beschikbaar is…en Brazilië heeft exceptionele cacao!

We leven simpelweg, maar we doen alles wat we doen met liefde en aandacht”

Antwoord door Victoria Goulart van Amma.

We stuurden deze vraag naar meer chocolade makers. Je kunt ook hun antwoorden lezen.

chocoladeverkopers chocoladerepen logo puur eerlijk lekker webwinkel in goede bean to bar chocolade


Klantenscore 9,6
Verzending altijd € 2,95 (NL).
iDeal, Paypal & meer.


De waardering van chocoladeverkopers.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 1935 reviews.
0.000 items
Inschrijven wachtlijst. Laat je emailadres achter. Je krijgt dan automatisch een mail als deze chocolade weer op voorraad is.