9 februari 2016 questions and answers

Antwoord van Cacaosuyo – Wat weet je over de cacaoboeren?

Wat weet je over de boeren die de cacao voor jullie chocolade produceren?

Als Chocoladeverkopers zijn er een paar dingen die we nóg liever doen dan het verkopen van chocola. Uiteraard, chocolade (en ijsjes) eten is er een van, maar ook: meer leren over de wereld van de cacao & mensen er meer over leren. Daarom laten we klanten vragen stellen, vragen die wij weer doorsturen aan de makers van de chocolades die wij aanbieden.

De eerste vraag die wij hiervoor kregen was van de moeder van Paul, een fan van melkchocolade die geïnteresseerd is in de ethische kant van het chocolade maken, en dan met name hoe het de cacaoboeren vergaat. Wil jij een volgende vraag stellen aan de makers? Stuur je vraag gerust naar ons door!

We stelden deze vraag aan meer chocolademakers. Lees ook de antwoorden van de andere makers!

This blog is also available in english.

Antwoord van Cacaosuyo uit Perucacaosuyo peru

“We kennen ze allemaal, we kennen hun namen, we kennen hun vrouwen, hoeveel kinderen ze hebben en wat ze nu doen. Hoe ze leven, hoeveel hectare cacao en andere gewassen ze hebben, we weten of ze deel van een coöperatie zijn of vrij cacao kunnen verkopen, veelal bezoeken we ze regelmatig, en praten vaak met ze, er is vriendschap tussen ons en daarmee openen ze de deuren van hun plantages en laten ons door het jaar heen binnen om hen te helpen bij hun cacaoplantage met technische assistentie.

Die vriendschap die ons samenbrengt zorgt dat we hun gedachten kennen, hun toekomstvisie, wat ze voor hun kinderen zoeken, de problemen die ze hebben en dat maakt dat we ons realiseren hoe houdbaar het zal zijn om in de toekomst hun cacao-gewassen te behouden. In het algemeen proberen ze meer over te houden door cacao te verkopen en wij onderwijzen ze in technieken voor na het oogsten (fermentatie en drogen) om hun bonen van grotere waarde te laten zijn zodat ze direct kunnen verkopen aan chocolademakers over de hele wereld.

Cacaoboeren zijn enigszins teleurgesteld in het werken met associaties en coöperaties en Fair Trade certificering omdat uiteindelijk de bonus die dit zou moeten opleveren hen nooit bereikt. Daarom probeert Cacaosuyo een familieband met de boeren te starten, hen te leren hoe ze extra waarde aan hun cacaoboon kunnen geven en hen direct te betalen voor de cacao die ze ons verkopen. Alleen zo garanderen we dat de boeren werkelijk meer verdienen. En we geloven dat het alleen zo interessant voor de boeren blijft om hun cacoabomen te behouden, en ze niet te vervangen door gewassen die meer winstgevend zouden kunnen zijn. cacaosuyo piura select chocola

Best Regards,
Eduardo”

Antwoord door Eduardo Lanfranco Garrido Lecca van Cacaosuyo. Oorspronkelijk in het Engels. Vertaald door Chocoladeverkopers.

We stuurden deze vraag naar meer chocolade makers. Je kunt ook hun antwoorden lezen.

chocoladeverkopers chocoladerepen logo puur eerlijk lekker webwinkel in goede bean to bar chocolade


Klantenscore 9,6
Verzending altijd € 2,95 (NL).
iDeal, Paypal & meer.


De waardering van chocoladeverkopers.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 2004 reviews.
0.000 items
Inschrijven wachtlijst Laat je emailadres achter. Je krijgt dan automatisch een mail als deze chocolade weer op voorraad is.