26 februari 2016 Antwoord van Marou. Wat weet je van de cacaoboeren?

Antwoord van Marou. Wat weet je van de cacaoboeren?

Wat weet je over de boeren die de cacao voor jullie chocolade produceren?

De eerste vraag die we kregen in onze serie ‘vragen van klanten voor chocolademakers’ was van de moeder van Paul, een fan van melkchocolade die geïnteresseerd is in de ethische kant van het chocolade maken, en dan met name hoe het de cacaoboeren vergaat. Wil jij een volgende vraag stellen aan de makers? Stuur je vraag gerust naar ons door!

We stelden deze vraag aan meer chocolademakers. Lees ook de antwoorden van de andere makers!

This blog is also available in english.

Antwoord van Marou uit Vietnam

2 marou farmer family cacao vietnam portrait“We delen graag de volgende informatie: Marou werkt standaard met ongeveer 15 boeren uit 6 verschillende provincies in Vietnam. De individuele omstandigheden zijn verschillend, maar in het algemeen kunnen we zeggen dat de boeren waarmee we werken een goed en stabiel inkomen van de cacao krijgen.

Het maandelijks inkomen uit cacao van onze boeren is zo rond 1000 US Dollar per maand, sommige verdienen meer dan twee keer dit bedrag; dit is geen netto inkomen want ze moeten voor hun kosten betalen maar in een land waar het minimumloon rond 150 US Dollar per maand ligt is dit een erg comfortabel inkomen. Met het speciale premium dat we aan onze boeren betalen (ongeveer 20% boven de marktprijs) zorgen we dat onze boeren ons de best mogelijke kwaliteit geven en we proberen ze ook op andere manieren te belonen.

We  2 marou cacao farmer portrait familybezoeken de huizen van onze boeren geregeld en kennen ze goed. Het enige waar we ons zorgen over maken is dat de gemiddelde leeftijd redelijk hoog is (de meeste zijn 50-60 jaar oud) en dat hun kinderen, de meeste van hen hebben gestudeerd aan de universiteit en hebben banen in de grote stad, weinig interesse hebben in het boerenbedrijf. We denken dat het een grote uitdaging is in de komende 10 tot 15 jaar om het cultiveren van cacao niet alleen aantrekkelijk genoeg te maken voor de huidige boeren om te blijven werken maar ook zodat hun kinderen het familiebedrijf willen overnemen.

Een interessant verhaal over een van onze boeren kwam recent langs bij de BBC World Service:
http://www.bbc.co.uk/programmes/p037wxxv

Ik heb je een link gestuurd om foto’s te downloaden van enkele van onze boeren.*

Best regards,

Samuel Maruta”

* We hebben een aantal van deze foto’s hieronder gedeeld.

Antwoord oorspronkelijk in het Engels. Vertaald door Chocoladeverkopers. Meer lezen over Marou kan op hun website.

We stuurden deze vraag naar meer chocolade makers. Je kunt ook hun antwoorden lezen.

 

 

chocoladeverkopers chocoladerepen logo puur eerlijk lekker webwinkel in goede bean to bar chocolade


Klantenscore 9,6
Verzending altijd € 2,95 (NL).
iDeal, Paypal & meer.


De waardering van chocoladeverkopers.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 1889 reviews.
0.000 items
Inschrijven wachtlijst. Laat je emailadres achter. Je krijgt dan automatisch een mail als deze chocolade weer op voorraad is.