27 januari 2019 chocolade festival chocoa 2019 bezoeken een prachtige kans om met bean to bar chocolade kennis te maken

Chocoa 2019: Mooie editie van het chocoladefestival

Ook dit jaar (2020) is er weer Chocoa. Lees hier meer -> Chocoladefestival Chocoa 2020.

Het chocoladefestival Chocoa komt er weer aan! 20 tot 24 februari is het zo ver. Het festival vind elk jaar plaats in de Beurs van Berlage in Amsterdam. Het is sowieso al een aanrader maar dit jaar is een bezoek nog wel een beetje extra aangeraden!

De editie van 2019 heeft namelijk een line-up die er wezen mag. Er komen heel veel meer chocolademakers dan in eerdere edities. En niet de minsten, integendeel! Het lijkt een waar bean to bar chocolade walhalla te worden!

Natuurlijk zijn wij er als Chocoladeverkopers om in ons kraampje (gedeeld met makkers Clearchox) iedereen te wijzen op alle prachtige bean to bar chocolades die we verkopen. Dat spreekt vanzelf. Vorig jaar merkten we al dat er zeker ook veel bezoekers ons al herkenden. De chocoladeverkopers, daar heb ik al wel eens besteld! Horen we graag. En onze klanten een keertje in het echt ontmoeten blijft leuk. Er blijven ook genoeg mensen over die nog niet weten dat je makkelijk een aantal van de beste bean to bar chocolademakers ter wereld online kunt bestellen. Gewoon bij ons. Dus zullen we dat maar eens wat luider gaan verkondigen. We brengen natuurlijk ook wat bijzondere chocolades mee die in 1x laten proeven waarom je chocolade voor de smaak echt niet in de supermarkt moet kopen. En waarom de chocolades die we verkopen hun hogere prijs meer dan waard zijn.

Enfin, genoeg over ons. Meer over wie er zoal nog meer komen!

Het festival – zaterdag 23 en zondag 24 februari

Chocoa bestaat uit meerdere onderdelen, we beginnen onze toelichting met het onderdeel geschikt voor élke chocoladeliefhebber: het festival.

Tijdens het festival staat de Beurs vol met kraampjes van makers, merken, webshops en al wat er nog meer is in de wereld van chocolade. Je kunt chocolademakers ontmoeten, heel veel proeven en natuurlijk naar huis terugkeren met een tas vol aankopen genoeg voor een heel jaar.

Er is ook veel te leren. Er is op beide dagen een dagvol programma met workshops en proeverijen. Voor dit jaar is het precieze programma hiervan nog niet bekend maar vorige jaren waren er vrij legendarische proeverijen van onder andere kaas+chocolade, rum+chocolade, whiskey+chocolade en dan nog enorm veel lezingen van chocolademakers en chocolade experts. Of je nu iets écht speciaals wil proeven of ook echt wat wil leren – er gaat genoeg te beleven zijn.

Mooi van deze editie is wat ons betreft toch wel hoeveel chocolademakers er aanwezig zijn. Want waar wij simpele chocoladeverkopers zijn kun je wat ons betreft wel stellen dat de chocolademakers (samen met de cacaoboeren) toch wel de ‘rocksterren’ van de chocolade zijn. En ja, er zijn in de chocoladewereld ook echt wel grote idolen en mensen die grote fan zijn van specifieke makers. Vinden we ook helemaal niet gek, écht ultieme chocolade maken is een kunst, en keer op keer weer formidabel smakende chocoladerepen produceren is naast een kunst ook echt een vak apart. Elk jaar opnieuw de hoogste kwaliteit leveren doe je niet zomaar – dat zullen beginnend chocolademakers ongetwijfeld beamen.

Onze 7 tips uit het Chocoa festivalprogramma

  1. Dandelion – Daar moeten we toch even mee beginnen. Als we ze tot de wereldtop van de chocoladewereld rekenen zeggen we echt niks geks. Chocolademakers uit San Francisco. Meesterwerkjes met altijd maar 2 ingrediënten. Met trots in ons assortiment & we verheugen ons op de komst van mede-oprichter Greg d’Alessandre naar Chocoa.
  2. Pairings & proeverijen. – Er zijn echt heel wat leuke pairings & andere workshops op Chocoa. We hebben bij eerdere edities onder meer de proeverijen van chocolade met kaas, chocolade met rum en chocolade met whiskey meegemaakt. Allemaal best geweldig, soms zelfs echt ongelooflijk. Zeker ons advies er eentje bij te wonen dus, kans is groot dat je echt verrast gaat worden!
  3. Craft Chocolate Pavilion – hoe het precies gaat werken weten we niet, maar er gaat blijkbaar een speciale plek zijn voor ‘craft chocolate’. In ieder geval zijn er héél veel bean to bar chocolademakers aanwezig waar we naar uitkijken. Die zul je vast daar verzameld vinden. Van Fruition (verkopen we met veel plezier) tot French Broad (binnenkort in ons assortiment!) en van Kakao Bogalet (zijn we erg benieuwd naar!) tot Mirzam (uitstekende chocolades uit Dubai)
  4. Zotter – Al jaren bean to bar bezig in Oostenrijk. Met mooie en toegankelijke origine chocolades maar ook knotsgekke waanzinnig uitgebreide verzameling aan gevulde ‘handscooped’ repen. Chocolades gevuld met bier, kaas of tequila – er is weinig te gek voor Zotter. De ‘gewone’ bean to bar (fair & bio) chocolades zijn iets minder gek, maar niet minder lekker! Zeker een stand om even te gaan proeven!
  5. Belgische bean to bar – Aan kwalificaties als ‘belgische chocolade‘ hechten we niet heel veel waarde. Maar er zijn natuurlijk naast de grote chocoladefabrieken ook wat kleinere en speciale bean to bar chocolademakers – ook in België. Bezoek zeker even de stand van Chocolatoa en Mike & Becky voor echte goede ‘belgische chocolade’ – waarbij het land niet zo veel zegt, wel dat er met aandacht en ambachtelijk kleinschalig chocolade gemaakt wordt.
  6. Nederlandse bean to bar – In de Verenigde Staten zijn er honderden (misschien wel duizenden) chocolademakers kleinschalig begonnen met zélf chocolade maken. Dat levert een zeer rijk palet aan chocolades op, tot en met de allerhoogste kwaliteit. Denk aan Dandelion, Fruition, French Broad. Ook in Nederland zijn er makers die zich aan chocolade maken wagen, ook wel met groot succes. Chocolatemakers uit Amsterdam is al langer met succes bezig en ook Mesjokke maakt al even hun repen vanuit Nieuwegein.
  7. Onze Chocoladeverkopers stand – Natuurlijk zijn we als Chocoladeverkopers aanwezig. Stiekem al vanaf donderdag, zie hieronder, maar tijdens het festival delen we weer een stand met makkers Clearchox. We nemen sowieso weer wat leuke en extraspeciale chocolades mee. Bijvoorbeeld de chocolade harten van Dormouse. De rest…gaan we nog even over nadenken. Komt goed!
chocolade festival chocoa 2019 bezoeken een prachtige kans om met bean to bar chocolade kennis te maken

Er is nog heel veel meer te beleven. Van een verkiezing voor de beste chocoladedrank tot een debat over eerlijke chocolade (belangrijk onderwerp!). Ook zijn er nog heel wat meer chocolademakers aanwezig die we hier niet noemden maar wel uitstekende chocolades maken (Chocolate Tree moeten we toch nog even noemen!) – al met al: genoeg te beleven!

Wil je tickets kopen? Of meer info? Zie http://www.chocoa.nl

Chocolate Makers Forum & meer

Het festival is er voor alle chocoladeliefhebbers, voor professionals en betrokkenen is er nog veel meer aan programma!

Voor al wie meer verdieping wil over het chocolade maken is er op donderdag & vrijdag het Chocolate Makers Forum. Geschikt voor al wie chocolade wil maken, of hier meer over wil leren. Daar zijn we als Chocoladeverkopers ook bij. Een sessie over kwaliteitscacao uit Afrika, informatie over Cadmium in chocolade & nog allerhande andere verdieping. Wat te verdiepend voor de gemiddelde chocoladeliefhebber maar wil je ooit chocolade gaan maken of echt ‘de diepte’ in gaan dan is zijn het twee mooie dagen!

Dan is er op donderdag & vrijdag ook nog de Trade Fair. Hetzelfde idee als het festival – heel veel kraampjes – maar dan eigenlijk vooral gericht op het chocolade maken. Van mensen die cacao verbouwen tot mensen die graag hun chocolade-maak-machines aan de man brengen. Ook hier weer…vooral geschikt als je professioneel met chocolade bezig bent.

Nog meer? Ja hoor, het kan niet op. Ook weer op donderdag & vrijdag is er de conferentie. Hier gaan de bobo’s (zeggen we maar oneerbiedig) met elkaar in gesprek. Vorig jaar liepen er opvallend veel mannen in pakken rond. Mensen van de grote chocoladebedrijven die met elkaar in gesprek gaan over hoe hun chocolade eerlijker kan worden. Belangrijk, voor ons wel iets te hoog gegrepen – al is het maar vanwege de toegangsprijs van 445 euro. Gewone mensen als jij en ik kunnen wel achteraf de verslagen lezen en presentaties inzien, van vorig jaar kan dat hier. Top als je meer wil weten over wat er speelt!

Dan is er nog een chocolade diner & een rondgang door de Amsterdamse cacaohaven.

Vol en mooi programma dus, als we het vergelijken met vorige edities zien we een festival programma dat rijker is dan ooit. Met name dat er zoveel chocolademakers aanwezig zijn doet ons deugd. Want dan kan je mooi direct aan de makers vragen waar ze hun cacao kopen, wat ze er voor betalen, hoe ze er chocolade van maken & zo nu en dan wat proeven kan natuurlijk ook geen kwaad!

chocoladeverkopers chocoladerepen logo puur eerlijk lekker webwinkel in goede bean to bar chocolade


Klantenscore 9,6
Verzending altijd € 2,95 (NL).
iDeal, Paypal & meer.


De waardering van chocoladeverkopers.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 1935 reviews.
0.000 items
Inschrijven wachtlijst. Laat je emailadres achter. Je krijgt dan automatisch een mail als deze chocolade weer op voorraad is.