16 februari 2016 houdbaarheidsdatum best before tht

Chocolade aanbiedingen & THT Datum

Chocolade aanbiedingen & korting in de winkel

Een beetje korting, een leuke aanbieding. Altijd fijn, denken wij zo.korting op chocolade aanbieding tht

Daarom hebben we vanaf nu ook mooie aanbiedingen. Met chocolades die om verschillende reden een mooie korting verdienen. Chocolades met een verpakking die een klein beetje beschadigd is, chocolade die uit het assortiment gaat en daarom met veel voordeel in de bak beland, en chocolade waarvan de THT verstreken is maar waarvan we uiteraard nog wel de kwaliteit garanderen. Over dat laatste bestaat veel misverstand, dus we vertellen graag iets meer over de houdbaarheid van chocolade.

THT van chocolade

De THT  datum is best een moeilijk punt voor veel mensen. THT betekent ‘ten minste te gebruiken tot’ oftewel het is een minimale houdbaarheid die door de fabrikant gegarandeerd wordt. Dat betekent dus absoluut niet dat je het daarna niet meer kan eten. Denk maar aan yoghurt, die is vaak nog weken na THT eetbaar, dikt als je geluk hebt nog wat in en wordt alleen maar lekkerder. Sommige houdbare producten zijn ook een paar jaar na THT nog helemaal prima in orde. Gewoon even kijken, ruiken. En natuurlijk goed bewaren.

Verkopen na THT

Verkopen na THT is dan ook absoluut toegestaan.houdbaarheidsdatum best before tht Je mag als winkelier de chocolade gewoon verkopen na THT, al zit de verantwoordelijkheid voor als er iets mis mee is dan logischerwijs ook bij de winkelier en niet meer bij de fabrikant. Je mag er zelfs als winkelier een sticker met nieuwe houdbaarheidsdatum op plakken. Ja, echt. Zolang je dan zelf maar de houdbaarheid garandeert en ook controleert. Mocht je dit alles nog niet weten, lees dan (heel graag!) even verder bij de Voedsel & Waren Autoriteit- we helpen dit misverstand graag uit de wereld!

Hoe het zit met de THT weten veel mensen niet. We verkochten ook wel eens chocolade met korting  op of na THT  via de website en dat levert ingewikkelde en toch ook wel vervelende mailwisselingen op. We hadden het niet duidelijk genoeg vermeld, of mensen lezen toch ook niet helemaal met volle aandacht. Mensen nemen het ons kwalijk het überhaupt nog te verkopen & geloven pas na veel heen & weer mailen hoe het nu echt zit.

Daarom doen we dat nu gewoon via de winkel, of met overduidelijke vermelding in grote dikke letters. Een bakje vol prima chocolade, soms dus over THT, soms om andere reden met korting. Chocolade die nog van volle kwaliteit is maar waar je een mooie aanbieding op krijgt. Een ideale manier om eens met ons assortiment kennis te maken zouden we zo denken…

De houdbaarheid van chocolade

Fabrikanten houden een THT aan van soms maar enkele maanden. Dat is hun goed recht – en zorgt er voor dat ze niet twee jaar later nog op hun chocolades kunnen worden aangesproken. Maar dan is het wel goed te weten dat als je chocolade goed bewaart (niet te warm, niet te koud, stabiele temperatuur – niet in de koelkast! – vochtvrij) de houdbaarheid veelal zeker twee jaar is, of nog veel langer. Met name pure chocolades zijn echt heel goed houdbaar.

Kortom, chocolade is echt niet opeens ‘niet meer goed’ omdat er een datum verstreken is. Maar als je de choco een paar minuten in de volle zon legt zul je wel zien dat de kwaliteit héél snel achteruit holt…

Verspilling…oh…verspilling

En weggooien enkel om dat de THT verstreken is. Het gebeurt nog steeds heel veel.

De wereld focust zich steeds een stukje meer op duurzaam, groen of hoe we het ook moeten noemen. Bedrijven proberen (of zeggen te proberen) wat minder vervuilend te produceren. Dat is mooi, dat moet nog veel meer. Maar dan moeten we allen als consument ook wel de waarde van ons eten leren. Dat er veel energie zit in de krop sla die we in laten verpieteren, dat die rijst ergens op een groot veld maanden heeft staan groeien en er mensen zijn die ‘m geplant, geoogst, opgeslagen en vervoerd hebben. Dat het alleen al als je aan al die energie van al die mensen denkt doodzonde is om te zien hoeveel we weggooien. Dat we daar best met z’n allen wat meer mee bezig mogen zijn. En dus ook, dat we met z’n allen even de moeite nemen om duidelijk te krijgen wat Tenminste Houdbaar Tot betekent en dus ook geen producten onnodig weggooien.

Over THT & TGT kan je ook meer lezen bij het Voedingscentrum

chocoladeverkopers chocoladerepen logo puur eerlijk lekker webwinkel in goede bean to bar chocolade


Klantenscore 9,6
Verzending altijd € 2,95 (NL).
iDeal, Paypal & meer.


De waardering van chocoladeverkopers.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 1980 reviews.
0.000 items
Inschrijven wachtlijst Laat je emailadres achter. Je krijgt dan automatisch een mail als deze chocolade weer op voorraad is.