2 februari 2016 chocoa festival logo good caao better chocoalte

Chocolade Festival Chocoa komt er weer aan

Het chocoladefestival Chocoa vindt deze week weer plaats. Van donderdag tot en met zondag in Amsterdam. Op donderdag en vrijdag gaan chocolade professionals met elkaar om de tafel, in de trade fair & de conferentie. Zaterdag en zondag is het grote chocolade festival, uiteraard open voor iedereen.

Na de chocolade proeverij in Stoom komt Tibor Szántó ook naar Chocoa. Mocht je geen toegang tot de volgeboekte proeverij hebben kunnen bemachtigen dan kun je ook hem dus in Amsterdam bewonderen.

chocoa festival logo

Het festival

Zaterdag en zondag ben je dus welkom op Chocoa, bij voorverkoop betaal je 12,50 voor je ticket. Daarvoor krijg je een dag vol chocolade terug. Veel stands vol chocolades om te proeven, chocolademakers die uitleg geven, chocoladeproeverijen (2 per persoon), chocolade in combinatie met onder meer wijn, kaas, thee, sherry, nog ander eten drinken en heel wat meer.

We zijn als chocoladeverkopers natuurlijk groot voorstander van deze festivals, en gaan er ook met plezier heen. Overigens hebben we wel ervaren dat het behoorlijk druk kan zijn op zo’n festival, wat lastig kan zijn,

Op het andere grote chocolade festival, het Origine Chocolate Event, was het in ieder geval zo begin van de middag heel wat proeverijen al vol waren. Wees op tijd als je graag bij specifieke proeverijen wil zijn, is dan misschien ook het beste advies. Wij hebben ons toen nog steeds niet verveeld en de chocolade-whiskey proeverij waar nog kaartjes voor waren was meer dan meesterlijk.

De proeverijen & lezingen

Er is heel wat te proeven en leren op Chocoa. Een ideale mix voor beginnende en gevorderde chocoladeliefhebbers. Je kunt het programma van zaterdag (pdf) en zondag (pdf) openenen, hieronder lichten we enkele proeverijen uit.

Zaterdag

Op zaterdag zijn er onder meer:

Bier & chocolade combineren. Door Clay Gordon – onder meer oprichter van TheChocolateLife – een engelstalige online chocolade community.

Rum & chocolade combineren. Door Enver Loke van de Amsterdamse Chocolatemakers. Het laat zich raden dat ook de befaamde Tres Hombres rum voorbij gaat komen. De rum dus die met hetzelfde zeilschip naar Nederland komt waarmee ook de cacaobonen voor de Chocolatemakers Tres Hombres chocolade uit de Dominicaanse Republiek gehaald worden.

Warme chocolade & kaas. Chocolade-importeur Dennis van Essen laat je kennis maken met de bijzonder klinkende combinatie van warme chocolade met kaas. Tjonge!

Wijn & chocolade. Door Udo Goëbbel, importeur van Zuid-Afrikaanse wijnen. We hebben zelf op het wild wijn fest een proefplankje van chocolade uitgezocht bij wijn mogen samenstellen. Heel erg leuk & er zijn een boel mooie combinaties mogelijk.

En dan is er nog heel veel meer. Een proeverij met cacao uit India, een met cacao uit Ecuador, een met cacao uit Venezuela, een publieksdebat, het proeven van cacaobonen, een lezing over zelf thuis chocolade maken, een proeverij met koffie en chocolade, en ja – zo gaat het nog wel even door.

En voor kinderen ook nog het een en ander: chocolade magie, verhalen, schilderen & proeverijen.

Zondag

Zondag komen uw chocoladeverkopers ook even een kijkje nemen – gewoon als bezoekers – maar mocht je er ook zijn en even hallo willen zeggen,  meer willen weten over ons, of graag willen dat we een bepaalde reep uit ons assortiment voor je meenemen naar Amsterdam dan kunnen we dat natuurlijk regelen. Stuur ons gerust even een berichtje.

Ook zondag is het programma goed gevuld:

Whiskey & Chocolade – Proeverij met Graeme Pettigrew. Hebben we zelf al eerder bijgewoond. Erg leuke kennismaking met deze combinatie, raden we dus zeker aan.

Likeuren & American Craft Chocolate. Importeur Dennis van Essen specialiseert zich in Amerikaanse bean to bar chocolades – met chocolade van onder meer Taza, Dick Taylor en toevalligerwijs vanaf Chocoa ook de mooie chocolades van Potomac die wij ook al uit de USA haalden.

Honing & chocolade imker Henk Hortensius laat je kennismaken met de beste combinaties van honing en chocolade.

Ook nu weer is dit maar een heel kleine selectie. Er wordt nog verteld over de geschiedenis van cacao (door de mensen van Zaansgedaan), de mensen van Cacoorunners laten je kennismaken met ‘de beste chocoladerepen ter wereld’ ook chocolade uit Ecuador komt weer ruim aan bod, en ook de combinatie van chocolade & wijn wordt niet vergeten.

Meer weten?

Voor verdere informatie kun je uiteraard terecht op de website van Chocoa.

chocoladeverkopers chocoladerepen logo puur eerlijk lekker webwinkel in goede bean to bar chocolade


Klantenscore 9,6
Verzending altijd € 2,95 (NL).
iDeal, Paypal & meer.


De waardering van chocoladeverkopers.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 1935 reviews.
0.000 items
Inschrijven wachtlijst. Laat je emailadres achter. Je krijgt dan automatisch een mail als deze chocolade weer op voorraad is.