21 maart 2020 chocolades van chocoladeverkopers webshop in bijzondere chocolade op chocoa chocolade festival amsterdam tickets bezoeken proeverijen kraam

Chocolade in tijden van Corona

Met het Corona virus dat rondspookt is het een bijzondere tijd. Een nare tijd ook. Waar vele mensen in grote onzekerheid zitten. Veel mensen zitten thuis. We moeten noodgedwongen meer afstand nemen van onze naasten. Veel mensen hebben verdriet van dat wat hen persoonlijk raakt. Iedereen zal af en toe angst of onrust voelen, voor wat er gaande is, en wat er mogelijk nog komt.

Ook wij als Chocoladeverkopers, twee letterlijk en figuurlijk kleine ondernemers, hebben onze zorgen. Voor elkaar, ons bedrijfje, onze part-time banen die we naast de chocolade hebben. Maar vooral voor naasten, en de ander. Aan zij die nu ziek zijn, zij die nog ziek worden. Zij die het moeilijk hebben, mentaal of fysiek.

Het verkoudheidje dat opsteekt, een programma op TV. Alles is anders. Ook de tijd zullen de meesten anders beleven dan normaal.

Ja, wij zitten ook met zorgen. En denken naast al het andere ook aan onze lieve klanten. Die wij hopen – al is het virtueel – dicht bij ons te houden. Wij willen jullie echt niet missen. Vooral om de fijne mailtjes, warme woorden en al het prettige contact. Dat geeft ons zoveel energie, dat willen we graag houden.

Wij blijven lachen, zingen en dansen.
Al zal het soms even moeilijk zijn.

We hopen dat jullie kunnen blijven doen wat je blij maakt.
Alle goeds. Paul & Emma.

Chocolade bestellen

Wij blijven open zolang het kan. Met wat beperkingen. Ieder Z’n Vak is dicht*, en we doen niet aan afhalen. Bestel dus gewoon via de site.

*Weer geopend! Bekijk hun facebook voor openingstijden. Je kunt er een beperkt deel van ons assortiment vinden.

Omdat we weten dat chocolade blij kan maken, troost kan bieden, blijven we zolang mogelijk open. Zeker de chocolade die wij verkopen, waarvan je meestal niet een hele reep in één keer opsnoept, is wat ons betreft erg geschikt om nu af en toe van te genieten.

  • Eén reep bestellen mag, maar is niet handig voor ons. De meeste mensen bestellen heel wat. We hebben tenslotte genoeg heerlijks om uit te kiezen. En kant en klare pakketten. Wil je ons extra steunen in deze tijd? Bestel dan liever niet maar één reep. Het is voor ons handiger/efficiënter als je een paar repen ineens bestelt. Bij ons mag je dus wel een klein beetje hamsteren. Dan hoeven we minder vaak de pakketjes weg te brengen.
  • Chocolade bezorgen kan in Nederland voor €2,95. Of je nu twee repen bestelt of een doos vol. Je betaalt altijd €2,95. In België en Duitsland €5,95. Ook dat maakt het zinnig om iets extra te bestellen.
  • Kijk even op de verzendpagina Daar zetten we altijd de laatste updates omtrent het versturen in tijden van Corona http://chocoladeverkopers.nl/verzending
  • We vragen iets meer geduld – Hou er rekening mee dat het langer kan duren voor je mailtje beantwoord is. En ook je chocoladepakketje kan langer onderweg zijn. We hopen dat je begrijpt dat we doen wat we kunnen.

Chocolade cadeaus voor wie het extra gebruiken kan

We hebben op 16 maart wat pakketjes gestuurd naar mensen die het extra goed kunnen gebruiken. En in onze nieuwsbrief een oproep geplaatst voor nominaties. Onze klanten gaven tips van mensen uit hun omgeving die nu een pakketje met chocolade verdienen. Daar gaan we ook nog een aantal mensen van verrassen.

original beans giftset cadeauverpakking melk en puur chocoladerepen cadeau geschenk verjaardag

We kunnen niet oneindig chocolade blijven weggeven, hoe graag we dat zouden willen. Maar heb je zelf echt niet de middelen, en weet je iemand die echt verrast zou moeten worden dan mag je ons gerust mailen. We zullen nog een paar mensen wat sturen.

Wil je zelf een cadeau sturen naar een hulpverlener, een leraar of lerares, een familielid of eigenlijk…wie dan ook. Dan ben je natuurlijk ook gewoon welkom om wat te bestellen. Daarvoor hebben we drie tips:

Een chocolade pakket

Je mag zelf repen uitzoeken maar als ons assortiment (400+ chocolades) je overweldigt kies je gewoon een chocoladepakket. Een melkchocolade pakket, of juist gewoon puur of héél erg puur. En dan nog allerhande pakketten vol prijswinnaars. We hebben heel wat keuze.

  • Je kunt bij het afrekenen het adres van de ontvanger opgeven
  • Wil je een tekstje bijvoegen? Zet het in het opmerkingenveld en we zetten het op een kaartje

Ultiem gemak: verrassingspakket

verrassingspakket chocoladerepen cadeau voor chocoladeliefhebbers

Wil je dat wij alle keuzestress weg nemen? Kies dan het verrassingspakket

Je kiest voor melk of puur (of allebei) en hoeveel je uit wil geven. Wij doen de rest.

Om je wat extra aanmoediging te geven om afstand te houden hebben we ook een Houd afstand en proef chocolade pakket. Anderhalve meter = 10 chocoladerepen.

Chocolades met een extra vriendelijke prijs

Goede en eerlijke chocolade heeft een prijs. De chocolademakers van wie wij chocolade verkopen zijn eigenlijk stuk voor stuk kleine bedrijfjes. Ze betalen een eerlijke prijs voor de cacao, en bewerken de cacao in een arbeidsintensief proces tot de allerlekkerste chocolades.

Soms met een paar werknemers, soms zelfs één persoon. Zij werken hard en veel, en houden er meestal in geld niet heel veel aan over. Dat is geen ramp, ze hebben vaak zoveel liefde voor chocolade dat ze accepteren dat je er bepaald niet rijk van wordt. Heel anders dan de grote chocolade industrie. De repen in de supermarkt, vrijwel allemaal gemaakt in dezelfde grote (Belgische) fabrieken. De industrie waar miljarden winst gemaakt wordt, en toch de cacaoboeren geen eerlijke prijs krijgen.

Daarom vinden wij het niet gek dat de chocolades die wij verkopen een hogere prijs hebben dan de supermarkten. We weten dat onze klanten dat snappen, en hopen dat ook toevallige bezoekers daar even over nadenken.

Al verkopen wij op dit moment juist veel repen van Friis Holm (€9,50 per stuk), we denken dat in tijden van crisis veel mensen ook liever wat afwachten, en extra op de uitgaven letten. Dat doen we zelf ook.

Daarvoor ook drie tips:

  • We zorgen voor extra veel aanbiedingen Van losse repen, of een actie met een grote korting op alles van één chocolademaker.
  • Korting op een pakket Ook als je een selectie kiest van onze chocoladepakketten krijg je vrijwel altijd korting.
  • Sorteren op prijs. Via het menu bovenin mogelijk. Zo bepaal je zelf wat je aan een chocolade wil uitgeven. Of ga gelijk naar alle chocolades onder 4 euro. Of naar repen van 4-6 euro. Je kunt via de URL zelf de prijs waarop je zoekt aanpassen. Zo kom je bijvoorbeeld ook uit bij alle repen tussen 0 en 5 euro.

Denk aan elkaar, en jezelf, hou afstand, bestel gerust een chocolade cadeau voor jezelf of een ander. En lees de laatste updates op de verzendpagina.

Alle goeds, Paul & Emma.

Voor wat extra tips voor chocoladezaakjes om te steunen, zie ons eerdere brief op de Opiniepagina van de Volkskrant, nog te lezen bij Foodlog. Daar onderaan daar nog wat tips waar je eerlijke chocolade kunt halen. Genoemde winkels, deels op moment van schrijven nog open, deels ook online, verdienen uiteraard ook hier een vermelding. Natuurlijk zijn we in deze tijd zelf ook heel blij met bestellingen, maar ook anderen die zich voor goede en eerlijke chocolade inzetten verdienen wat extra aandacht.

https://www.foodlog.nl/artikel/craft-chocolate-veel-eerlijker-dan-eerlijke-handelsrepen/

chocoladeverkopers chocoladerepen logo puur eerlijk lekker webwinkel in goede bean to bar chocolade


Klantenscore 9,6
Verzending altijd € 2,95 (NL).
iDeal, Paypal & meer.


De waardering van chocoladeverkopers.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.6/10 gebaseerd op 1301 reviews.
0.000 items
Inschrijven wachtlijst. Laat je emailadres achter. Je krijgt dan automatisch een mail als deze chocolade weer op voorraad is.