15 december 2020 Chocolade kopen tijdens de lockdown

Chocolade kopen tijdens de lockdown

Het was wel even schrikken om het gisteren op TV te horen: een lockdown tot half januari. Pijnlijk voor velen, zwaar ook na een toch al voor veel mensen heftig jaar. We begrijpen het nut van nu écht fors ingrijpen, en het is vermoedelijk beter dan langzaam maar zeker de verkeerde richting op voortkabbelen. Maar het blijft zuur.

Voor ons is het een geluk dat we vooral heel goed gevonden worden in onze webwinkel, en daar ook sinds ons begin vijf jaar terug het meeste energie insteken en uithalen. Daarom verandert er voor ons chocoladebedrijfje niet heel veel. Het postpunt op loopafstand is wel dicht, maar we houden van fietsen dus dan fietsen we lekker met de fietstassen (en rugzak, en nog een tas) vol met pakketjes naar de Spar een dorp verderop.

We blijven ons met volle kracht en liefde inzetten om te zorgen meer mensen in aanraking te brengen met goede chocolade. We blijven trots op al de mooie reacties die we krijgen. We blijven met veel plezier mooie selecties maken voor chocolade cadeaupakketten en natuurlijk de abonnementen.

Chocolade is een mooi cadeau. Hieronder wat meer info over bestellen via de webshop, bestellen voor je bedrijf/medewerkers en niet te vergeten: andere verkopers die zich net als wij inzetten voor goede chocolade. De fysieke chocoladewinkels zijn meestal (uiteraard met geldende normen) gewoon open – chocolade is eten dus vandaar. Uiteraard willen we je wel vragen ook daar drukte te vermijden, en als het kan online te bestellen.

Onze maatregelen als Chocoladeverkopers

Uiteraard verkopen we vandaag weer tijdelijk geen chocolades bij Ieder Z’n Vak in de Lange Hezelstraat in Nijmegen.

Maar we hebben het geluk dat we toch al het meeste via de webwinkel verkopen en dat gedeelte blijft ongewijzigd. Om contact te beperken bieden we nog altijd geen afhalen en fietsbezorging aan. We versturen via postnl, en die zijn natuurlijk erg druk dus we blijven ook vragen ook hier weer om extra geduld als je iets bestelt.

Samengevat:

Chocolade als cadeau thuisbezorgd

We merken dat er er momenterelr veel bestellingen voor cadeautjes zijn – dat is natuurlijk altijd zo in de decembertijd.

Voor het gemak de mogelijkheden en onmogelijkheden op een rijtje:

 • We kunnen je bestelling direct naar de gelukkige ontvanger sturen. We kunnen een kaartje meeleveren met een tekstje. Zet je verzoek in het opmerkingenveld. Vergeet je naam niet, want de factuur doen we er natuurlijk niet bij.
 • We sturen in standaard kartonnen (brievenbus)doosjes met kartonnen opvulmateriaal en papieren tape. We kunnen geen cadeauverpakking leveren.
 • De meeste bestellingen van chocoladerepen passen door de brievenbus, het zijn best grote doosjes.
 • Je krijgt een trackntrace code na het versturen.
 • We verzenden niet dagelijks en ook de post is erg druk. Hou er dus echt rekening mee dat het even duurt voordat de chocolade er is. Ook kan het zijn dat de Trackntrace informatie hierdoor niet klopt. Brievenbusbezorgingen geven dan bezorgd aan maar komen gewoon een dagje – of twee – later.

Zoek zelf een mooie selectie uit of kies voor een kant en klaar pakket. Chocolade bestellen.

Chocolade als cadeau voor je bedrijf / medewerkers / organisatie

We krijgen wat vaker aanvragen vanuit bedrijven en organisaties. Natuurlijk is het leuk om bijzondere chocolade cadeau te geven. We zetten ons graag in om goede en eerlijke chocolade bekender te maken, dus we denken altijd graag mee.

Wat wij zelf kunnen en niet kunnen in het kort:

 • We kunnen leveren naar één adres of verschillende adressen. Adresgegevens aanleveren kan bij grotere bestellingen ook via een XLS/CSV
 • We kunnen kaartjes met daarop geprint je eigen tekst meesturen
 • Je bent aan ons aan het goede adres als je zoekt naar kwaliteit, bijzondere en eerlijke chocolade van kleine makers. Iets speciaals dat mensen nog niet kennen,
 • Je bent niet aan het goede adres als je zoekt naar goedkoop, goedkoper goedkoopst en het spreekwoordelijke ‘dubbeltje op de eerste rang’.
 • We kunnen geen bedrukte of anderszins gepersonaliseerde chocolades leveren.
 • Levertermijnen zijn afhankelijk van de wensen. We kunnen niet op een specifieke dag leveren, wel zorgen dat iets voor een bepaalde datum er is. Ook kunnen we natuurlijk op het doosje iets zetten als ‘niet openen voor <datum>’

Stuur ons een mailtje met je wensen, en wij antwoorden met de mogelijkheden!

Andere verkopers van goede chocolade

We zien alleen de supermarktschappen als de grote concurrent. Iedereen die een keer buiten de supermarkten kijkt voor bijzondere chocolade is een gewonnen ziel. Wie ook – met liefde – goede chocolade van de kleinere chocolademakers verkoopt verdient dus automatisch onze lof. Of je het nu bean to bar of craft chocolate noemt maakt ons dan niet zoveel uit.

Daarom delen we hier ook graag weer enkele andere plekken waar je prima terecht kunt, van andere kleine ondernemers die zich ook met goede chocolade bezighouden. Omdat je chocolade kunt eten (goh) blijven de fysieke winkels meestal ook gewoon open, let uiteraard wel even op geldende beperkingen en openingstijden en ga vooral niet met z’n allen in de dagen voor kerst in de rij staan. Ze bieden meestal ook online bestelmogelijkheden dus als je

Cacaolab – Opgericht door Sabien & Pauline. Zetten zich al lang in voor goede chocolade en chocolade-educatie vanuit Zaandam. Zullen helaas binnenkort stoppen. Je kunt via de webshop meehelpen de huidige voorraad opmaken. Help je jezelf aan goede chocolade en de mensen van Cacaolab help je er ook mee. Van harte aangeraden dus.

Florentina – Vanuit de Witte de Withstraat in Rotterdam. Bean to bar chocolades, chocoladedranken en huisgemaakte (vegan) bonbons. Ook leuk even op instagram te kijken, kan niet anders dan dat je met al dat afgebeelde lekkers zin krijgt in goede chocolade.

The Chocolate Shop – vanuit Den Haag in een bijzonder (duurzaam) pand zetten Ray & Sanna zich ook al een hele tijd in voor goede chocolade. Met een leuk assortiment, goede koffie en andere dranken en niet te vergeten: chocoladeproeverijen.

Er zijn meer mooie plekken, we denken dan in Amsterdam ook aan Cacaomuseum, van Roselen en Chocolatl. Maar ook elders is er nog best wat te vinden. Zoeken op bean to bar of craft chocolate levert mooie vermeldingen op. Ook een aantal makers bij wie je direct kunt bestellen, zoals bij Chocolatemakers en Krak.

Natuurlijk vinden we het ook fijn als je bij ons een bestelling plaatst – we zijn ook maar twee kleine ondernemers, die vanuit Beek bij Nijmegen sinds 2014 onze chocoladeliefde proberen te verspreiden. En nou goed, je bent al op onze site dus we hoeven onszelf als Chocoladeverkopers niet te vermelden of meer te vertellen. Wil je meer weten dan kun je kijken op de pagina Over Ons. En heb je vragen dan mag je altijd een mailtje sturen natuurlijk.

chocolade bestellen kerst cadeau december bean to bar craft chocolate chocoladeverkopers
chocoladeverkopers chocoladerepen logo puur eerlijk lekker webwinkel in goede bean to bar chocolade


Klantenscore 9,6
Verzending altijd € 2,95 (NL).
iDeal, Paypal & meer.


De waardering van chocoladeverkopers.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.7/10 gebaseerd op 1460 reviews.
0.000 items
Inschrijven wachtlijst. Laat je emailadres achter. Je krijgt dan automatisch een mail als deze chocolade weer op voorraad is.