20 augustus 2015

Chocolade op TV

Haal je tv van zolder, stof hem een beetje af, plug hem in & kijk alvast even of hij nog werkt. Er komen namelijk weer eens programma’s op die de moeite waard zijn. Twee programma’s, de een over bijzonder Nijmeegs eten & de ander over Amsterdamse chocolade.

De Amsterdamse Chocolatemakerskoken met van boven

De meer dan prettige Chocolatemakers kwamen op de beeldbuis voorbij & wel in het nieuwe kookprogramma van de VPRO. Met chocoladerecepten en een leuk kijkje in de chocoladefabriek.

Een klein applausje gaven wij ook voor het mooie antwoord van Rodney op de vraag waarom hij het zo belangrijk vindt om op duurzame wijze te werken – zoals de cacao per zeilschip laten aanvoeren: ‘Ik zou het raar vinden om het anders te doen.’

Het recept van de chili met chocolade vonden we uitstekend klinken & gaan we graag een keertje zelf maken. Uiteraard met een 75% Chocolatemakers Tres Hombres reep. De gebruikte chorizo is voor vega’s als wijzelf makkelijk te vervangen door vegetarische rookworst. Yum!

De aflevering van ‘Koken met van Boven’ kun je online kijken via deze link.

Bonus Vaarfilmpje

En dan kwamen we nog een mooi filmpje tegen. De BBC maakte het aan boord van het Fairtransport Tres Hombres . Het zeilschip waarmee de cacao voor de Chocolatemakers van de Dominicaanse Republiek naar Amsterdam vervoerd wordt.

bootje from De Beeldenkeuken on Vimeo.

 

De Nieuwe Winkelde nieuwe winkel nijmegen afbeelding met smaakvrienden van de groene asperge

En alsof dat allemaal nog niet genoeg was…ook Restaurant De Nieuwe Winkel was te zien op televisie.

Nijmegen is best een leuke stad, wij zouden je zeker aanraden eens langs te komen. Is het niet voor de verbluffend goede chocolade die er te krijgen is, dan wellicht voor het lekkere eten. Zelf zijn we erg onder de indruk van oa. het eten van Concertgebouw de Vereeniging, de risotto van Zusje Oost maar bovenal van al het goddelijk gecombineerde lekkers dat er bij de Nieuwe Winkel op de kaart staat – tot aan de wijn en vruchtensappen toe. Of zoals m’n vader het noemt: ‘heel apart’. Nou en of!

Het programma ‘Hollandse Keukenmeesters’ van 24Kitchen gaat langs bij chef Emile van der Staak, om samen met hem een kenmerkend Asperge-gerecht te bereiden. Het programma wordt 22 augustus nog herhaald, om 22:55.

Bekijk ook onderstaande kleine indruk van het restaurant.

chocoladeverkopers chocoladerepen logo puur eerlijk lekker webwinkel in goede bean to bar chocolade


Klantenscore 9,6
Verzending altijd € 2,95 (NL).
iDeal, Paypal & meer.


De waardering van chocoladeverkopers.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 1935 reviews.
0.000 items
Inschrijven wachtlijst. Laat je emailadres achter. Je krijgt dan automatisch een mail als deze chocolade weer op voorraad is.