17 augustus 2017 chocolade vna de chocoladeverkopers webshop vol eerlijke pure lekkere bijzondere chocolade

Onze Chocolade Webshop: Hoe, wat & waarom?

chocolade pakketje friis holm te bestellen in onze chocolade webshopOnze chocolade webshop bezoeken en een paar mooie & bijzondere chocoladerepen bestellen…dat kunnen we enkel maar toejuichen.

Steeds vaker merken we naast onze fijne schare trouwe klanten en bezoekers ook nieuwe chocoladeliefhebbers op. Welkom!

Voor veel mensen is het misschien handig en leuk een klein stukje achtergrond over onze chocolade webwinkel te krijgen. Geldt dat ook voor u?  Lees hieronder wat meer over ons..

Chocoladeverkopers: een chocolade webshop

Een webshop / webwinkel die chocolade verkoopt, dat is de korte samenvatting. Maar dat kan wel wat preciezer: het gaat namelijk niet zomaar om de eerste de beste chocolade, integendeel.chocolade webshop chocoladeverkopers een webwinkel vol eerlijke pure lekkere bijzondere chocolade

De chocoladerepen die wij verkopen zijn bijzondere chocolades van kleinere makers van over de hele wereld. Niet gemaakt van ‘bulkcacao’ in grote fabrieken maar door gepassioneerde mensen die hun mooie werk doen uit liefde voor cacao, chocolade, de mensen, de natuur.

We proeven alles en alleen chocolades waar we zelf volledig achterstaan komen in onze webwinkel terecht.

Wat voor chocolade vind je in onze webwinkel?

  • Chocolade van kleine ofwel ‘ambachtelijke‘ makers. Heel anders dan uit de chocolade uit de supermarkt.
  • Meestal ‘bean to bar‘ gemaakt. Dus van cacaoboon tot chocoladereep door één maker.
  • Vaak via ‘direct trade‘ verkregen, soms verbouwen de chocolademakers zelf cacao zoals Akesson’s, in andere gevallen halen ze zoals bij Marou de cacao zelf bij de cacaoboer, betalen veel meer, en maken in het land van herkomst, in dit geval Vietnam, de chocoladerepen.
  • Om goede chocolademakers te bekronen bestaan er enkele jaarlijkse Awards. Staar je daar vooral niet blind op, maar ja, daarmee verkopen we heel wat prijswinnende chocolade.
  • Bij chocolade maakt de herkomst van de cacaoboon heel veel uit voor de smaak. Je hoeft geen expert te zijn om dat te proeven. Al weet je niks over ‘cacao origines’, het verschil tussen cacao uit Ecuador en cacao uit Venezuela proeft iedereen.

Dat laatste punt vinden we echt leuk / mooi / spannend. Twee pure chocolades met hetzelfde cacaopercentage kunnen totaal verschillend smaken. Afhankelijk van waar de cacao vandaan komt, hoe de cacao geoogst en gefermenteerd is, en tenslotte hoe de cacao vervolgens geroosterd en gemalen is.

Een chocolade kan bloemig smaken, of naar aardbeien, naar koffie of naar amandel. En dat geheel zonder toevoegingen. In goede chocolade zit zoveel meer dan enkel maar ‘zoet’ of ‘bitter’. Vergelijk het met goede koffie, speciaalbier of een lekkere wijn.

We letten nog op meer bij wat we vemarou dak lak single origine vietnam bean to bar 70 procent pure chocoladerkopen. Om er geen al te lange opsomming van te maken vatten we dat altijd maar samen als ‘puur, eerlijk en lekker‘.

Puur = geen rare toevoegingen

Eerlijk = met aandacht voor cacaoboer en natuur

Lekker = unieke en complexe smaken.

Meer weten over de repen die we verkopen? Bekijk ons assortiment en wees vrij ons alles te vragen!

Waarom begonnen wij een een chocolade webshop?

We bestaan sinds 2014. Toen begon de Nijmeegse winkel ‘Ieder Z’n Vak‘ waar je als particulier of ondernemer een kast kunt huren om je eigen waren te verkopen. We waren een tijdje daarvoor al in aanraking gekomen met de geweldige Tres Hombres reep van Chocolatemakers. Echte chocolade uit Amsterdam, met een prachtig verhaal. Ook bij de heren van Chocoweb hadden we al eens een keertje wat besteld. Maar vooral op fietsvakantie kwamen we allerlei lekkere chocolade tegen die in Nederland amper te krijgen was. Daar begon het mee.

In juni 2015 begonnen we met de webwinkel, en inmiddels hebben we ruim 250 chocoladerepen uit voorraad leverbaar. En uiteraard kun je ook nog steeds terecht bij Ieder Z’n Vak.

Jullie fietsen toch ook?

Zeker! We bezorgen nog altijd per fiets in Nijmegen en omgeving. Voor €1,- fietsen we bij je langs met je pakketje – je kunt ervoor kiezen bij het afrekenen.

We halen de chocolade ook wel eens  per fiets bij leveranciers en chocolademakers. Dat deden we eerder vrijwel altijd maar kost wel erg veel tijd, dus nu komt de chocolade meestal per pakketbezorging naar ons.

We hebben wel vergevorderde plannen om meer te gaan doen met de combinatie van fietsen & chocolade in onze webwinkel. We verwachten in september/oktober meer te kunnen onthullen!

Gaan jullie ook chocolade x aanbieden?

dandelion madagaskar 70% akesson ambanja bean to barMis je nog chocolades in onze webshop? De beste tip die we kunnen geven is ons gewoon even een mailtje te sturen. We hebben al heel wat chocoladerepen in ons assortiment opgenomen dankzij tips van klanten en bezoekers. Er staat altijd wel wat op ons eigen verlanglijstje maar tips van anderen bekijken en beantwoorden we altijd serieus. We kunnen je altijd gelijk melden of we het merk bij ons past, en we het in overweging nemen. We verkopen enkel waar we zelf achter staan en zullen dus altijd eerst zelf willen proeven. Als dat zo is laten we het natuurlijk ook  weten zodra we de chocolade gaan verkopen.

Om een idee te geven… voor directe uitbreiding staat een Hongaars merk gepland, iets later een Canadees merk, nieuwe chocolades van een Franse makers, een nieuwe reep van een Nederlands bedrijf en een aantal meer chocolades uit Litouwen en Denemarken.

Op de ‘verlanglijst’ voor de iets verdere toekomst staat nog heel wat meer. Maar eentje kan er altijd bij.

Wat zijn jullie principes?

Daar zullen we het later wat uitgebreider over hebben. We hebben namelijk een aantal uitgangspunten die voor ons, onze chocolade webshop en onze manier van ‘zakendoen’ enorm belangrijk zijn. Niet voor iedereen even interessant om over te lezen, dus we zullen er later op terugkomen.

Wat in ieder geval belangrijk voor is: persoonlijke aandacht, eerlijkheid, fietsen en op andere manieren de natuur een steuntje in de rug geven, financieel onafhankelijk zijn, geen marketingpraatjes, recht doen aan complexiteit. 

Meer daarover dus later, wil je nu al meer weten dan horen we het graag.

Wie zijn de Chocoladeverkopers?

Paul & Emma. Hallo. We wonen in Beek, naast Nijmegen. Zijn vriendje & vriendinnetje. En fietsen graag. Op vakantie en altijd. En houden van vlinders kijken. Of het nu een grote weerschijnvlinder is of een gehakkelde aurelia, wij worden er blij van. Van plantjes worden we trouwens ook blij, bijvoorbeeld van akelei. Paul houdt zich inhoudelijk het meest bezig met chocolade, de website, markten, pakketjes voor je inpakken. En Emma helpt. Met inpakken, met nadenken en met proeven. Weet u dat ook weer.

Meer vragen over onze webwinkel, over de chocolades of over onszelf? Stuur ons gerust een berichtje, we reageren altijd!

chocoladeverkopers chocoladerepen logo puur eerlijk lekker webwinkel in goede bean to bar chocolade


Klantenscore 9,6
Verzending altijd € 2,95 (NL).
iDeal, Paypal & meer.


De waardering van chocoladeverkopers.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 1935 reviews.
0.000 items
Inschrijven wachtlijst. Laat je emailadres achter. Je krijgt dan automatisch een mail als deze chocolade weer op voorraad is.