13 december 2017 cacaoboer vietname marou mensen cacaoboon vrucht

Chocolade Winnen & kerstgeschenk voor een cacaoboer

Omdat we best wat leuke reacties krijgen blijft de actie nog even open u kunt dus nog meedoen! 

Kerstactie: Chocolade winnen

We bestaan 3 jaar, kerst komt er aan. En dan doen er ook nog eens zoveel chocolademakers en cacaoboeren zulk prachtig werk om voor ons en u al dat moois te fabriceren. Genoeg reden om weer eens chocolade uit te delen!

Te winnen:

  • 10x Verrassingspakket t.w.v. € 20,-
  • 3x vier chocolades van Marou uit Vietnam
  • 2x Gevuld Chocoladepakket van Zotter

Veel chocolade en heel veel winkans!

Om mee te doen vragen we één ding: een vrijwillige donatie. Dat kan vijftig cent zijn of vijf euro. Wat u wil.

De opbrengst zal via de mensen van Marou direct en geheel ten goede komen aan een kerstgeschenk(je) voor één of enkele Vietnamese cacaoboeren.

Lees hieronder over het eerste cacaorapport van Marou, en waarom we u graag de kans bieden zo samen de cacaoboeren kleinschalig te verrassen. Eerst: hoe doet u mee?


Kans maken op één van de chocoladeprijzen?chocoladeverkopers logo wit met chocoladerepen fair eerlijk en bio

Dat kan in 2 stappen:

1. Doneer via deze link uw bedrag naar keuze:
https://useplink.com/payment/w2mMWTSkdGtvWHrNeevW

U kiest zelf een bedrag, betalen kan daarna via o.a. iDeal of Paypal

2. Stuur ons daarna een mailtje met uw naam en adresgegevens.

Voorkeur voor één van de prijzen? Geef het gerust aan.


Marou Faiseurs de Chocolat

Marou maakt nu zes jaar chocolade, volledig in Vietnam. Ze halen de cacao direct bij de Vietnamese cacaoboeren, in hechte en langdurige relaties.

Marou bracht deze week haar eerste ‘Cacaorapport’ uit. Daarin staat precies wat de cacaoboeren betaald krijgen (veel meer dan elders), hoe vaak ze de individuele cacaoboeren bezochten (vaak!), en meer. Al met al zeer open, transparant en hoopgevend.

Lees hier het eerste cacaorapport van Marou.


Waarom deze actie?cacaoboer vietname marou mensen cacaoboon vrucht

Zoals u in de nieuwsbrief las. Wij bestaan 3 jaar. Daarin hebben we heel wat geleerd over de cacaowereld. En over chocolade. Wij weten nu redelijk wat over bean to bar en chocolade in het algemeen en zijn vrij stellig als het gaat om wat de grote chocolademerken in de laatste jaren bereikt hebben om de wereld te verbeteren: ondanks alle goede bedoelingen, vrij weinig. Daarom willen wij ons voor alles inzetten voor betere chocolade.

Kerst komt er ook nog aan, en Marou bracht haar cacaorapport uit. Reden genoeg om eens na te denken hoe we samen een klein gebaar kunnen maken. Vandaar deze actie. Wij delen onze chocolades via de prijsvraag met u, en in ruil kunt u bijdragen aan een kerstgeschenkje voor een cacaoboer. En elke bijdrage doet mee, ook als het € 0,05 is.

Direct & transparant

Wij geloven dat veel van de chocolademakers van wie wij chocolade aanbieden écht anders zaken doen. Transparantie is daarbij wat ons betreft ontzettend belangrijk. Want in de wereld van bean to bar gaat men echt vaak significant verder dan fairtrade, dankzij directe handel, hogere prijs, langdurige relaties met cacaoboeren, is men écht betrokken bij een duurzame handelsrelatie en stelt men het op kleine schaal verbeteren van de wereld ver boven winst voor aandeelhouders.

Maar…dat zie je niet aan de verpakking, er zit geen stickertje op en al was die er…we weten van labels als ‘fairtrade’ dat die voor iedereen in de keten, inclusief de cacaoboer, veel kost en vooralsnog absoluut geen écht structurele verandering oplevert.

Kortere ketens. Transparantie. Betrokkenheid. Mooie woorden, maar dan marou bijzondere bean to bar uit vietnam chocolademoet het wel controleerbaar zijn. En dat is precies waarom we zo blij zijn met zo’n cacaorapport als dat van Marou. En overigens ook met de bereidheid van andere makers om betaalde prijzen voor cacao te delen, Taza geeft ook al jaren een duurzaamheidsrapport uit. En de bereidheid om bij navraag via email meer informatie te verstrekken is veelal ook aanwezig.

Ook het 2016 transparantie rapport van Uncommon Cacao is een prachtig voorbeeld van hoe het kan. Zeer open, alle cijfers inzichtelijk. Voor veel mensen gaan dit soort rapporten doorspitten misschien wat ver, maar wat we belangrijk vinden – en we hopen u ook – is dat bedrijven open zijn. Niet enkel zeggen ‘we zijn geweldig goed voor de wereld’ maar ook onderbouwing en achtergrond bieden.

Voor nu zetten we dus graag Marou & de cacaoboeren uit Vietnam in de schijnwerpers, en dat prachtige cacaorapport. Lees het vooral! Geen taai leesvoer, prachtig vormgegeven. Zeker even inkijken!

chocoladeverkopers chocoladerepen logo puur eerlijk lekker webwinkel in goede bean to bar chocolade


Klantenscore 9,6
Verzending altijd € 2,95 (NL).
iDeal, Paypal & meer.


De waardering van chocoladeverkopers.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 1980 reviews.
0.000 items
Inschrijven wachtlijst Laat je emailadres achter. Je krijgt dan automatisch een mail als deze chocolade weer op voorraad is.