14 januari 2015 De chocoladebijbel

De chocoladebijbel

Ider schokoladentester - de chocolade bijbeln de V&D zien we wel eens boekjes over chocolade liggen. Stuk voor stuk belabberd, vinden wij. Wat algemene info, wat tips over hoe je er bonbonnetjes van maakt of hoe je er oh zo origineel mee kunt fonduen. Ja, dat kunnen we ook wel op internet opzoeken..

Er is echter een boek, gemaakt door Georg Bernardini, dat onze interesse al snel wekte. Het kwam in 2012 uit, alleen in het Duits, en was al een hele tijd uitverkocht. Het is enkel nog zo nu en dan tweedehands en dan voor heel veel geld te bestellen.

Het heet ‘der Schokoladentester’ en is feitelijk een boek vol recensies van chocoladerepen. Uitgebreide besprekingen, inclusief een waardering in de vorm van cacaoboontjes. Onze makkers bij chocoweb hebben de repen die van meneer Bernardini weinig boontjes kregen al pardoes uit het assortiment gegooid. De repen die overbleven voorzagen ze van Bernardini’s cacaobonenscore.  Ook wij als chocoladeverkopers lazen de stukjes die wij her en der tegenkwamen met meer dan grote interesse.

Reden om dit boek te vernoemen is dat er een opvolger in de maak is. Hiervoor is de heer Bernardini nu enorm veel repen aan het proeven. Daar kun je meer over lezen op zijn twitter. Verder zoekt hij via crowdfunding centjes om het boek te kunnen voorfinancieren. Mocht het je wat lijken dan kun je via Startnext.de het boek bestellen, of wellicht heb je liever wat bijzondere bonbonnetjes, of een bezoek aan de Zotter-chocoladefabriek als beloning voor je bijdrage.

En vreest niet! Het boek komt nu ook in een Engelstalige versie. Als je er meer over wil lezen kan dat hier.

chocoladeverkopers chocoladerepen logo puur eerlijk lekker webwinkel in goede bean to bar chocolade


Klantenscore 9,6
Verzending altijd € 2,95 (NL).
iDeal, Paypal & meer.


De waardering van chocoladeverkopers.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 1980 reviews.
0.000 items
Inschrijven wachtlijst Laat je emailadres achter. Je krijgt dan automatisch een mail als deze chocolade weer op voorraad is.