25 oktober 2016 pairing van wijn en chocolade op origin chocolate event

Chocolate Origin Event: een kort verslag

het hele assortiment van friis holm kwam onze kant opHet was prettig toeven op het Origin Chocolate Event.

Een aantal van de beste chocolademakers ter wereld ontmoeten, de hand schudden van een aantal van onze geweldige chocoladeklanten, en zoveel oprechte interesse bemerken in goede chocolade van jan en alleman  – een puik festijn.

Pump Street Bakery‘s verhaal resoneerde bij velen, van Tibor Szántó werd een portret gemaakt van chocolade, Mikkel Friis-Holm Ottosen had zijn bagage helemaal volgestopt met chocolade speciaal voor ons, Mesjokke bracht om alvast in de stemming te komen hun heerlijk mysterieuze sinterklaaschocolade voor ons mee, het bier van de buren van Mario Vandeneede – en zijn eigen Belgische bean to bar chocolade – mogen we zeker ook niet vergeten te noemen.

We danken de heren van ClearChox toch ook zeker voor hun prettige hulp (inclusief chocosjouwen!), kabouter Sofie voor het waarlijk fantastische onderdak, Martin Christy voor een leerzame zondag en de organisatie van het Origin Chocolate Event voor het mooie weekend!  En dan was er nog zoveel te proeven, zien, en gelijkgestemden te te ontmoeten. Te veel om op te noemen hoor…Als je er niet was zien we je graag op het volgende chocoladefestival, 23februari in Amsterdam: Chocoa!

Bier en chocolade proeverij

En dan was er nog de proeverij die we samen met Mattias van Katjelam Craft Beer hadden samengesteld. Daarvoor zijn we hem enorm dankbaar. Zelf druk met het bemannen van onze kraam konden we niet meegenieten. Maar och… bijzonder bier bij bijzondere chocolade, dat kwam toch wel goed!

Voor de geïnteresseerden, de volgende combinaties kwamen langs:pannepot grand reserva 2011 gecombinerd met tibor szanto ecuador los rios

– Oersoep ‘Sexy Motherbocker’ met ‘Dong Nai’ van MAROU, Faiseurs de Chocolat
– De Struise Brouwers ‘Pannepot Grand Reserve 2011’ met Tibor Szántó’s Los Rios Ecuador
– ‘De eentonigheid van het ongeoefend pallet’ van Katjelam met de Cacaosuyo Piura Select.
– Ven van Katjelam met Tibor Szántó’s Baracoa Cuba.

En Tibor Szántó kwam persoonlijk nog even uitleg over zijn repen geven. Hij was een dagje over uit Budapest speciaal voor het Origin Chocolate Event. En kwam ons zo nu en dan even vergezellen. Een hele eer, zoals u begrijpen zult.

Nieuwe aanwinsten

kleine en grote repen om te proeven van friis holm
Friis Holm: zo’n beetje zijn volledige assortiment is nu bij ons aangekomen. Inclusief babyrepen!

Wij keerden terug met heel veel nieuwe chocolades, die snel beschikbaar zullen wezen.

 • Zo’n beetje het hele assortiment van de Deense Meester Friis Holm is nu in ons bezit, en over enkele dagen bestelbaar…!
 • Dan nog de verbluffende smaken van Raaka Chocolate – ook binnenkort online te bestellen.
 • Van Mesjokke hebben we de Darc Angel weer ruim voorradig – en hun bijzondere sinterklaas chocolade reep staat per heden ook online. De eerste repen zijn al onderweg naar iemands schoentje gegaan!

Verder nog een paar repen die al even of langer niet verkrijgbaar waren:

 • Van Chocolatemakers zijn wij verheugd met de terugkeer van de 40, 75 en 80% repen.
 • Groot nieuws voor ons is de terugkeer van misschien wel onze favoriete Original Beans chocolade: de Kerafat uit Papoea Indonesië – ook vanaf heden weer beschikbaar.
 • Ook Cacaosuyo is weer voorradig, zowel de Lakuna als de Piura Select (beide geheel gemaakt in Peru, zeer
  raaka veel chocolade repen van hoge kwaliteit met geweldige toevoeginen
  Raaka – geweldige ‘virgin’ chocolade met heerlijke toevoegingen

  verschillend maar beide goddelijk!)

En dan hebben we nog nieuwe repen te proeven en beoordelen, waar zeker ook weer wat moois tussen zit dat we graag met u allen delen. Kortom, u hoort nog van ons!

chocoladeverkopers chocoladerepen logo puur eerlijk lekker webwinkel in goede bean to bar chocolade


Klantenscore 9,6
Verzending altijd € 2,95 (NL).
iDeal, Paypal & meer.


De waardering van chocoladeverkopers.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 2004 reviews.
0.000 items
Inschrijven wachtlijst Laat je emailadres achter. Je krijgt dan automatisch een mail als deze chocolade weer op voorraad is.