21 juni 2024

De Hype van Dubai Pistache Kunefe Chocolade op TikTok

Op TikTok is er een groeiende hype rondom een specifieke gevulde chocolade uit Dubai: de pistache Kunefe / Knafeh chocolade. Deze chocolade onderscheidt zich door zijn rijke vulling en unieke smaak, geïnspireerd door de traditionele Midden-Oosterse dessert Kunefe. Kunefe is een dessert gemaakt van dunne filodeegstrengen gevuld met zachte kaas en overgoten met zoete siroop, vaak bestrooid met pistachenoten. De chocoladevariant combineert deze rijke, zoete en nootachtige smaken met luxe chocolade, wat het een geliefde traktatie maakt op sociale media.

Gelijk wat lekkers bestellen? Bekijk al onze pistache chocolades.

Waarom is Pistache Kunefe Chocolade zo Populair?

  1. Spannende Smaken: De combinatie van pistache en Kunefe is voor velen in West Europa onbekend en biedt een smaakbeleving die zowel exotisch als luxueus aanvoelt. Dit spreekt mensen aan die op zoek zijn naar nieuwe en spannende smaakervaringen.
  2. Visuele Aantrekkingskracht: De essentie: het delen van het aanbreken van een reep. De kleur, de specifieke vulling qua smelt en kleur, samen met de donkere chocolade is het visueel aantrekkelijk en trekt de aandacht op platforms zoals TikTok.
  3. Beleving en Luxe: Chocolade uit Dubai wordt geassocieerd met luxe en exclusiviteit. De ervaring van het proeven wordt versterkt door de reputatie van Dubai als een stad van weelde, of dat nu een terechte associatie is of niet.

Zotter: Handscooped. Smeuïge vulling. Waanzinnige diversiteit.

Zotter, een Oostenrijks chocolademerk, biedt een uitstekend alternatief met luxe gevulde chocolades. Bekend om hun ambachtelijke benadering en innovatieve smaken, produceert Zotter handscooped chocolades die vergelijkbaar zijn met bonbons, met een rijke en vaak verrassende vulling.

Dit gaat nog heel wat verder dan de Pistache Kunefe vulling zoals we die van Tiktok kennen. Wat te denken van Kulfi chocolade – geïnspireerd op het Indiase dessert – met kardemom, amandel & pistache.

Of om in de inspiratie van het midden oosten te blijven: de Dadel & Cashew chocolade. Zonder toegevoegde suiker, de dadel zorgt voor de natuurlijke zoetheid.

Het wordt pas echt extravagent met chocolades als de Skyr chocolade (!) – een gevulde melkchocolade met Skyr, rabarber en avocado als toevoegingen. Ja, echt.

En dan hebben we de chocolade met zeewier & ananas nog niet eens genoemd.

Er zijn natuurlijk ook wat klassiekere smaken – ook zo heerlijk smeuïg, van gezouten karamel tot noten, van whisky tot bier, en van franse witte nougat tot tiramisu. De keuze is reuze met ruim 100 chocolades in ons assortiment.

Waarom Zotter Handscooped Chocolades ook wel eens een hype zouden kunnen Worden

  1. Diversiteit en Innovatie in Smaken: Zotter biedt een breed scala aan unieke smaakcombinaties. Hun handscooped chocolades hebben vullingen variërend van fruitige frambozenbalsamico tot exotische kokos-amaretto. Dit maakt elke reep een nieuwe en boeiende ervaring, vergelijkbaar met de exotische aantrekkingskracht van pistache Kunefe chocolade.
  2. Duurzaamheid en Eerlijkheid: Zotter zet zich in voor biologische en fairtrade productie. Dit betekent dat ze zorgen voor eerlijke lonen voor cacaoboeren en duurzame landbouwmethoden, wat steeds belangrijker wordt voor bewuste consumenten. Hoe eerlijk chocolade is scoort vooralsnog niet op Tiktok, maar wat niet is kan nog komen.
  3. Ambachtelijke Kwaliteit: De chocolades van Zotter worden gemaakt uit biologische ingrediënten van hoge kwaliteit. Elke reep wordt zorgvuldig samengesteld en biedt een verfijnde smaakbeleving die vergelijkbaar is met luxe bonbons, verslavend lekker.
  4. Transparantie en Educatie: Zotter biedt inzicht in hun productieproces, van de cacaoboon tot de chocoladereep. Ze hebben zelfs een fabriek in Oostenrijk die bezoekers kunnen bezoeken om meer te leren over hoe hun chocolade wordt gemaakt. Dit niveau van transparantie en educatie waarderen mensen die Zotter al kennen zeer. En de groeiende groep liefhebbers van bean to bar chocolade. En het zal zeker meer mensen aanspreken.
  5. Gezondheid en Wellness: Met een focus op biologische ingrediënten en zonder kunstmatige toevoegingen, biedt Zotter opties die ook nog keuzes die aansluiten bij net iets minder ongezond. Het blijft een lekkernij voor af en toe, maar het zijn geen hap-slik-weg repen van anonieme bulkcacao. Ze hebben ook veganistische en suikervrije opties, wat aansluit op iedereen die kiest voor een wat gezondere keus, of graag wat extra aan de planeet denkt – geen gek idee en met de staat van de wereld en de kant die we opgaan gegarandeerd iets dat alleen maar belangrijker gaat worden.

Conclusie

Hoewel de pistache Kunefe chocolade uit Dubai zeker een lekkere traktatie is die zich zeer leent voor Tiktok, biedt Zotter een mooi alternatief dat luxe combineert met duurzaamheid, innovatie en ethiek. Hun handscooped chocolades bieden een vergelijkbare rijke en verfijnde smaakervaring, inclusief een mooie smeuïge vulling, terwijl ze ook tegemoetkomen aan de groeiende vraag naar ethisch geproduceerde producten. Naarmate consumenten bewuster worden van hun keuzes, zal er ook ruimte komen voor biologische fairtrade chocolades om de sociale media te veroveren. En dan is Zotter een heel goede kandidaat om het ver te schoppen en driedubbel viral te gaan.

Overigens zouden we het zelf niet erg vinden als de chocolade uit ons assortiment helemaal geen hype worden maar gewoon lekker liefhebbers blijven bereiken die enorm genieten, en dan weer vrienden en familie aansteken. Op de ouderwetse manier, zeg maar. Die bevalt ons wel. Maar het zal misschien met onze leeftijd (als dertigers te maken hebben), op Tiktok kun je vooralsnog nog niet vinden.

Maar al wie Zotter eens wil proberen is zeer welkom om wat losse repen te proberen – met of zonder pistache – of natuurlijk het Gevuld Genieten kant en klare pakket.

En wie echt bijzondere chocolade proberen wil, blader zeker eens verder in ons assortiment. We hebben chocolades van over de hele wereld, van IJsland tot Singapore. Van Canada tot Vietnam. Van de Filipijnen tot aan Nieuw Zeeland.

Eerdere chocolade hype: Omnom!

Als Chocoladeverkopers mochten we eerder een hype van dichtbij meemaken. Dat speelde toen Zac Efron voor Netflix een serie maakte en langs ging bij de makers van Omnom uit IJsland. Het was niet de gekte van een Tiktok hype over één product, wel enorme belangstelling voor één specifieke chocolademaker, uitverkochte repen, en heel veel mensen die in de bestellingen aangaven het merk van Netflix te kennen. Omnom wereldwijd een groei van 30,000 procent meer verkochtte chocolades. Ze schreven er zelf ook wat over.

omnom ijsland chocolade bean to bar heerlijk bijzonder
chocoladeverkopers chocoladerepen logo puur eerlijk lekker webwinkel in goede bean to bar chocolade


Klantenscore 9,6
Verzending altijd € 2,95 (NL).
iDeal, Paypal & meer.


De waardering van chocoladeverkopers.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 2004 reviews.
0.000 items
Inschrijven wachtlijst Laat je emailadres achter. Je krijgt dan automatisch een mail als deze chocolade weer op voorraad is.