€ 445,- voor een chocoladereep?
Wis en waarachtig! Onze laatste Marou Heart of Darkness verkopen we voor dit mooie (en waanzinnige) bedrag. En daarmee komt deze chocolade toch wel ergens in het rijtje van duurste chocolades ter wereld.
Eén iemand met geld over heeft nog kans deze bijzondere chocolade te bemachtigen.
De bedoeling is overigens niet dat wij hier rijk van worden, integendeel:
De gehele opbrengst zullen wij via Marou ten goede laten komen aan een Vietnamese cacaoboer.
Hoe speciaal is deze chocolade?
De chocolades van Marou zijn sowieso al enorm bijzonder. Geheel gemaakt in Vietnam. Van boon tot reep, oftewel bean to bar. Met een geweldige smaak.
Deze chocolade wordt niet meer gemaakt, vorig jaar is het gebied in de Mekong Delta waar de cacao verbouwd overstroomd.
Deze specifieke reep is extra bijzonder omdat deze ook nog twee karakteristieke breuken heeft opgelopen. Verder is de THT datum verstreken – al garanderen wij de kwaliteit – pure chocolade is immers erg lang houdbaar, mits goed bewaard.
Inmiddels uiteraard al lang weer uitverkocht. Maar nu hebben we To’ak. Als je iets speciaals en exclusiefs zoekt. Maar ook voor 5 tot 10 euro kun je HEEL erg goede chocolade kopen. Gewoon even lekker rondkijken in onze webshop. We hebben genoeg tekst en uitleg.
Waarom?
Deze ‘duurste chocolade ter wereld’ biedt vooraleerst kans een Vietnamese cacaoboer blij te maken met een mooie bonus.
Verder hopen wij dat het vooral aanzet om eens na te denken over goede chocolade en over de cacaoboer die met zijn harde werken de basis vormt voor zo’n mooi en complex product. Niet iets om met grote happen weg te slikken, maar om met aandacht van te genieten.
Het verhaal van chocolade en cacao is complex. Daar gaan wij niets aan veranderen. Wel hopen we dat u eens nadenkt over de prijs die u voor een reep neerlegt in de supermarkt. 1 euro voor 100 gram chocolade, blijft er dan genoeg over voor de cacaoboer? (Nee)
Is duurdere chocolade altijd beter? Natuurlijk ligt het niet zo zwart-wit. Wel denken wij dat bean to bar en direct trade sterk kunnen bijdragen. Door een directere link tussen cacaoboer, chocolademaker en consument. Meer betrokkenheid. Meer aandacht voor de rijke diversiteit van smaken in cacao en chocolade. En uiteindelijk… een goede toekomst voor cacao en cacaoboer.
Daar de reep ‘over datum’ is stimuleert het wellicht ook een keertje op te zoeken hoe het nou met die THT datum zit… en niet alles klakkeloos weg te gooien.
Meer leesvoer
We beginnen met een vijf-sterren recensie van deze reep, die afsluit met:
“ I’ll be more than sorry when the bar is gone.” – Wij zeggen: Amen.
We vroegen de chocolademakers wat ze weten of de cacaoboeren. Marou vertelde ook over de cacaoboeren met wie ze samenwerken.
Voor mensen met een normaal budget hier ook normaal geprijsde chocolades van Marou.
Meer weten over Marou? Bekijk ook hun website. Via Google zijn ook een aantal mooie achtergrondartikelen over deze bijzondere Vietnamese chocolademakers te vinden. Onder meer een artikel in de New York Times, bij Knowledge@Wharton een interview bij Lucky Peach