4 juni 2015 zeilschip Tres Hombres

Een schip vol chocolade

zeilschip Tres Hombres volgeladen met eerlijke chocola

Wij fietsen graag

Wij halen onze repen per fiets. Met fietstassen vol chocolade fietsen we vanaf Amsterdam, Wageningen & Heteren terug naar Nijmegen. Natuurlijk kan dat niet altijd. De repen van Friis Holm komen direct uit Denemarken. We houden wel van heel ver fietsen, maar dat moeten we uit praktische overwegingen beperkt houden tot onze vakantie.

De aankomst van de Tres Hombres

Het allermooist vinden wij het om repen te halen bij de chocoladefabriek van Chocolatemakers in Amsterdam-Noord. Enver & Rodney zijn daar sowieso al goed bezig om lekkere & duurzame repen te maken. En hun chocoladefabriek stukje bij beetje uit te breiden. Maar we vinden dat vooral leuk vanwege de Tres Hombres repen. De cacao daarvoor komt namelijk per zeilschip uit de Dominicaanse Republiek.

Twee maanden geleden is het schip daar volgeladen met cacaobonen en morgen (op 5 juni) komt het prachtige schip weer aan in de Amsterdamse haven. Vanaf 15u kun je helpen met cacao sjouwen. Met je bakfiets, kruiwagen of wat je ook maar aan duurzaam transportmiddel beschikbaar hebt.

Helpers verdienen een glas Tres Hombres rum en een chocoladereep! Meer weten? Of meesjouwen? Kijk op de site van de Chocolatemakers.

Het mooie verhaal van deze reep, de fabricage & het transport ervan is ook terug te lezen, op Treshombresreep.nl – zie ook het filmpje onderaan deze pagina voor een mooie indruk.

Een Chocolatemakers reep kopen?

Dat kan natuurlijk gewoon bij ons, uw Chocoladeverkopers. In de webwinkel bestel je de Gorrila repen, de Tres Hombres reep, of de melkchocolade of pure variant Awajún uit Peru. Hier kun je Chocolatemakers chocolade bestellen. Betalen kan makkelijk met iDeal of Paypal. Verzending is altijd €2,95.

De Chocoladekaravaan

Een dag later heb je opnieuw kans om je duurzaamste beentje voor te zetten.

Het schip vervoert namelijk niet enkel cacaobonen maar ook 7000 kant en klare repen, van de Grenada Chocolate Company. Wij verkopen ze zelf niet, maar staan wel volledig achter de duurzame boodschap van dit bedrijf.

Het werd opgericht in 1999 door wijlen Mott Green en maakt ook nu nog eerlijke chocolade in een fabriek die op zonne-energie werkt. En de repen komen dus per zeilschip naar Amsterdam.

Daar staat zaterdag de Chocoladekaravaan klaar om de repen in fietstassen te laden en door heel Nederland en zelfs naar België te verspreiden.

Heb je dit weekend niets te doen? Je kunt nog meefietsen!

chocoladeverkopers chocoladerepen logo puur eerlijk lekker webwinkel in goede bean to bar chocolade


Klantenscore 9,6
Verzending altijd € 2,95 (NL).
iDeal, Paypal & meer.


De waardering van chocoladeverkopers.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 1935 reviews.
0.000 items
Inschrijven wachtlijst. Laat je emailadres achter. Je krijgt dan automatisch een mail als deze chocolade weer op voorraad is.