9 maart 2016 questions and answers

Erithaj geeft antwoord: Wat weet je van de cacaoboeren?

Wat weet je over de boeren die de cacao voor jullie chocolade produceren?

De eerste vraag die we kregen in onze serie ‘vragen van klanten voor chocolademakers’ is van de moeder van Paul, een fan van melkchocolade, geïnteresseerd in de ethische kant van het chocolade maken, en dan met name hoe het de cacaoboeren vergaat. We waren erg blij met de hoeveelheid chocolade makers die hieraan meewerkten. Wil jij een volgende vraag stellen aan de makers? Stuur je vraag gerust naar ons door!

We stelden deze vraag aan meer chocolademakers. Lees ook de antwoorden van de andere makers!

This blog is also available in english.

erithaj chocolade maker met cacao uit vietnam. gemaakt in frankrijk.Antwoord van Erithaj

“We werken samen met kleine cacao boeren families in de Ben Tre provincie in de Mekong Delta, in het Zuiden van Vietnam. De meeste leven vlakbij ons fermentatie station en we staan vrij dichtbij hen als een kleine gemeenschap. Er zijn twee soorten boeren waarmee we werken, diegene die ons verse cacao peulen leveren en diegenen die verse cacao pulp leveren.

De boeren die verse cacao pulp leveren zijn ook diegenen die het halen bij andere boeren vlakbij hun plaats en ze leveren ons ongeveer 150 tot 300kg verse pulp. Maar sommige mensen zijn enkel ‘ophalers’ met hun eigen netwerk aan boeren. Echter bij verse cacao peulen krijgen we 5 tot 50kg per levering. Sommige van de boeren die vlakbij wonen komen zelfs per fiets om ons de kleine oogst van de dag te leveren.

We zijn allemaal verbonden met elkaar en soms levert dat complexe relaties op. Het gebeurd dat sommige boeren met de ‘afhalers’ concurreren. Onze relaties met de boeren en leveranciers zijn voor 100% gebasseerd op vertrouwen en we kunnen niet voorkomen dat ze naar een andere plek gaan om hun oogst te verkopen. Het is een echte lange-termijn menselijke relatie die vertrouwen nodig heeft om het volledige vertrouwen van de boeren te winnen. Maar buiten de menselijke relatie is een eerlijke prijs de belangrijkste factor die een lange-termijn relatie behoudt gebasseerd op vertrouwen en kwaliteit.

De wereld van cacao is allereerst een socio-economische realiteit.”

Antwoord door Erithaj. Oorspronkelijk in het Engels. & vertaald door Chocoladeverkopers. Meer lezen over Erithaj kan op hun website.

We stuurden deze vraag naar meer chocolade makers. Je kunt ook hun antwoorden lezen.

chocoladeverkopers chocoladerepen logo puur eerlijk lekker webwinkel in goede bean to bar chocolade


Klantenscore 9,6
Verzending altijd € 2,95 (NL).
iDeal, Paypal & meer.


De waardering van chocoladeverkopers.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 1980 reviews.
0.000 items
Inschrijven wachtlijst Laat je emailadres achter. Je krijgt dan automatisch een mail als deze chocolade weer op voorraad is.