Chocoladeverkopers
25 juli 2017 pure en suikervrij chocolade van chocolate tree uit schotland

Gezonde chocolade kopen? Een eerlijk, 100% puur, antwoord.

Ik wil graag gezonde chocolade kopen…

fruition 100% chocolade honderd procent puur fruitionWelke chocolade is gezond? Welke 100% chocolades zijn lekker? Wat is het verschil? Wat is raw chocolade? Hebben jullie suikervrije chocolade? Is biologische chocolade gezond? Ik wil graag chocolade met weinig suiker en weinig calorieën, ik ben op dieet, ik heb een allergie, ik heb suikerziekte, ik volg een dieet, wat raden jullie aan?

We krijgen best wel eens vragen over chocolade en gezondheid. We beantwoorden die vragen graag, maar zullen nooit gezondheidsadvies geven. In dit artikel geven we graag een overzicht van wat we wel willen melden.

Vragen na het lezen? Mail ons vooral

Onze antwoorden:

  • Wij willen absoluut geen advies geven over gezondheid en gezonde chocolade. Wij verkopen chocolade omdat het ongelooflijk lekker kan zijn. De rest is voor ons hoogstens bijzaak. 
  • Een van de chocoladeverkopers is afgestudeerd in voeding & gezondheid. Ze weet veel over allerlei heel specifieke stoffen. Maar juist al die kennis, die we natuurlijk met elkaar ook delen en bespreken, zorgt ervoor dat we zeggen: er zijn vooral erg veel hypes & fabeltjes op het gebied van gezonde voeding, en wij doen daar niet aan mee.
  • We zijn er intuïtief van overtuigd dat chocolade sowieso niet slecht voor je is, als je er niet al te veel van eet,  en doordat het zo lekker is het veel doet om je goed te voelen.
  • Er zijn veel onderzoeken en onderzoekjes die positieve effecten van chocolade zouden aantonen, maar dit zijn er zoveel dat wij zelf echt meestal sceptisch zijn. We raden iedereen aan ook kritisch te blijven en alle krantenkoppen over hoe gezond chocolade zou zijn niet direct voor waar aan te nemen maar je er eerst goed in te verdiepen. Vaak geeft een nieuwsartikel een sensationele conclusie die je niet uit het onderzoek kunt halen. En soms is het duidelijk als je het onderzoek zelf doorneemt dat het overduidelijk amateuristisch is uitgevoerd.
  • Aansluitend bij het vorige punt. Veel onderzoek over hoe gezond chocolade zou zijn is gesponsord door de grote chocolade-industrie. Onze bedenkingen hierover sluiten goed aan bij dit artikel van Vox.com: ‘How chocolate became a health food‘.
  • Als je specifiek bepaalde chocolade wil eten voor je gezondheid of om wat voor reden dan ook kunnen we je wel adviseren, bijvoorbeeld als het gaat om suikervrije / 100% pure / biologische / raw chocolades. Wij zullen je dus niet een van deze categorieën aanraden, maar als je zelf al ergens op zoek naar bent…prima.

original beans 100% cusco chunco peruVerder geldt dat wij (ook weer persoonlijk) geloven dat je beter goede en relatief pure chocolade kunt eten. Om twee redenen:

  • Chocolade van betere kwaliteit, waarin je meer proeft, daardoor eet je vanzelf met meer aandacht en langzamer. Minder snoepen, meer genieten.
  • Chocolade met wat minder suiker, en dus meer cacao. Hierdoor ook wat minder zoet, dit leidt (bij ons) tot het eten van kleinere stukjes.

Lees ook over De Smaak van Goede Chocolade. Of vraag ons om smaakadvies!

Welke chocolade is gezond?

Welke 100% chocolade is lekker?

We krijgen de vraag vaker, maar gaan je dus niet adviseren over welke chocolade je voor je gezondheid zou moeten eten. Daar mag je helemaal zelf je mening over vormen. Verdiep je er gerust in. Of niet. Maar weet: Wij adviseren je over de smaak.

Veel mensen bestellen wel graag zo puur mogelijke repen, zonder suiker en met 100% cacao, vaak omdat ze overwegingen met betrekking tot gezondheid laten meespelen.

Daarom hier een overzicht van chocolades met heel veel cacao, en veel smaak. Natuurlijk, 100% puur, dat is wel ‘anders’,  en voor de meeste mensen dus chocolade om in kleine stukjes te eten, maar heel iets anders dan de chocolade in de supermarkt.

akesson's chocolade logo met 100 procent pure madagaskar chcoolade
Akesson’s 100% – Cacao uit Madagaskar Bijzonder weinig bitter. Veel smaak. Fruitig zuur. Zacht.  (€4,95)
hoja verde suikervrije chocolade van hoja verde 100% puur biologisch
Hoja Verde – 100% cacao uit Ecuador. Cacao uit Ecuador staat bekend om de bloemige zachte smaken. Biologisch. (€3,50)
original beans 100% cusco chunco peru
Een van de nieuwste Original Beans repen. Met 100% cacao uit Peru. Met lichte bloemige/grastonen. Mooi. (€4,95)
pure en suikervrij gezonde chocolade van chocolate tree uit schotland
Bean to bar uit Schotland. Chocolate Tree weet steeds weer mooie chocolades te maken. 100% uit Madagaskar. Krachtig en fruitig. (€5,95)

Meer 100% pure chocolades?

100% iets te heftig voor je? Geeft niks, wij houden ook wel van wat suiker in onze chocolade. Wij houden het zelf meestal ook bij chocolades van zo’n 70% of 80% cacao. Maar ook 60-70% puur en dan hebben we ook nog eens melkchocolades die vaak meer cacao bevatten dan gemiddeld, tot wel 68% (!).

 

De waardering van chocoladeverkopers.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.6/10 gebaseerd op 80 reviews.

0.000 items
Laat me weten wanneer deze chocolade weer voorradig komt We will inform you when the product arrives in stock. Just leave your valid email address below.
Email Quantity We won't share your address with anybody else.


Verzending: altijd € 2,95. Betaal makkelijk met iDeal of Paypal.