6 augustus 2016 akesson madagaskar 75% puur chocolade

Great Taste Awards 2016 – Winnaars

great taste awards voor beste chocoladeDe Great Taste Awards is het derde grote jaarlijks gejureerde chocoladeverkiezing naast de International Chocolate Awards en de Academy of Chocolate.

Bij de International Chocolate Awards waren we eerder dit jaar al even actief betrokken, als jurylid.

Bij de Great Taste Awards gaat het weer net anders. Het is Engels, en wordt georganiseerd door de ‘ Guild of Fine Food’. Daarmee gaat het dan ook zeker niet enkel chocolade. Alle soorten eten en drinken zijn vertegenwoordigd. Er zijn categorieën van fruitsap tot groene thee en van ijs tot kazen. Maar ook chocolade natuurlijk.

De gehele uitslag voor 2016 is te bewonderen op de website van Great Taste.

Hier de winnaars uit ons assortiment:

Akesson’s Madagascan 75% Criollo Cocoa – 3 sterren

Akesson’s Madagascan 75% Trinitario Cocoa & ‘Wild’ Voatsiperifery Pepper – 3 sterren

Dick Taylor 70% Bolivia, Alto Beni – 2 sterren

Akesson’s Madagascan 75% Trinitario Cocoa & Pink Pepper – 2 sterren

Akesson’s Brazil 75% Forastero Cocoa – 2 sterren

Akesson’s Bali 75% Trinitario Cocoa – 2 sterren

Akesson’s Madagascar 100% Criollo Cocoa – 1 ster

Akesson’s Madagascan 43% White Chocolate – 1 ster

En wat zegt dat nu allemaal…ach, ook weer niet alles. We kennen de Great Taste Awards niet heel goed. Maar het is leuk om te lezen, ook de lijst met andere winnaars natuurlijk. Of om te vergelijken met de uitslag van vorig jaar – waar Pump Street Bakery fantastisch uit de bus kwam – dit jaar deden ze niet meer.

Ook leuk in die vergelijking is te zie hoe de Akesson’s 100 het ene jaar 3 sterren weet te behalen, en het jaar daarop maar 1.

Dat is ook prima – daarbij zijn de chocolades hierboven stuk voor stuk uitstekend, maar zelf vinden we de chocolade van Tibor Szántó nog specialer. En die is niet vermeld, want als hij elk jaar aan alle prijzenfestijnen zou moeten meedoen kost hem dat gewoon te veel. In 2014 won hij nog met meerdere repen sterren, daarna hield hij het voor gezien. Maar ook in 2016 zijn zijn chocolades meer dan prachtig. En Cacao Hunters, chocolade uit Colombia die we zojuist ontvingen en komende week bestelbaar wordt – ook weer geweldig.

Neem deze uitslag dan ook vooral mee ter informatie en vermaak, en om een mooie lijst van heerlijke repen te zien die je goed ter oriëntatie kan gebruiken – maar laat je toch vooral leiden door je eigen smaak.

 

chocoladeverkopers chocoladerepen logo puur eerlijk lekker webwinkel in goede bean to bar chocolade


Klantenscore 9,6
Verzending altijd € 2,95 (NL).
iDeal, Paypal & meer.


De waardering van chocoladeverkopers.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 1935 reviews.
0.000 items
Inschrijven wachtlijst. Laat je emailadres achter. Je krijgt dan automatisch een mail als deze chocolade weer op voorraad is.