10 november 2018 chocolade in het nieuws feitjes over chocolade van waarom het zo gezond zo zijn tot echte informatie en achtergronden

In het Nieuws: Chocoladerepen in trek: van dure ‘single origin’ tot 100 procent cacao

Omdat de aandacht voor betere chocolade groeit, leek het ons leuk ook daar dan weer aandacht aan te besteden.

We vinden het echt tof als er niet enkel geschreven wordt over waarom chocolade al dan niet gezond zou zijn, of dat er weer een nieuwe smaak van Tony’s gelanceerd wordt en dat het nog steeds slecht gaat met de cacaoboeren in West Afrika.

Ook dat lezen we allemaal, soms met wat verdriet, maar als journalisten een klein stapje verder doen en zich buiten de supermarkt wagen, onderzoek doen, mensen spreken. Dan komen ze vanzelf ook uit bij de bijzondere wereld van directe handel, bijzondere origine cacao, bean to bar chocolademakers. Enfin, een beetje ‘onze’ chocoladewereld dus.

Bij RTLZ vandaag een mooi en informatief artikel. Met ruime aandacht voor wat Adil van Chocolatl te melden heeft, en ook Enver van Chocolatemakers komt uitgebreid aan het woord. Een smaakwiel komt aan bod, de verschillende soorten cacaobonen. Wij werden ook nog even gebeld, en er is zelfs nog een citaatje over 100% chocolades van ons. Die zijn inderdaad populair, daar is geen woord van gelogen. Nu groeit de aandacht voor onze webshop ook, dus precieze cijfers zijn lastig te geven – maar dat ze populairder dan ooit zijn is een feit.

Zelf blijven we overigens vooral fan van repen met wat suiker, komt de smaakbeleving voor ons wel ten goede.

Lees hier het artikel van RTLZ:

Chocoladerepen in trek: van dure ‘single origin’ tot 100 procent cacao

chocoladeverkopers chocoladerepen logo puur eerlijk lekker webwinkel in goede bean to bar chocolade


Klantenscore 9,6
Verzending altijd € 2,95 (NL).
iDeal, Paypal & meer.


De waardering van chocoladeverkopers.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 1980 reviews.
0.000 items
Inschrijven wachtlijst Laat je emailadres achter. Je krijgt dan automatisch een mail als deze chocolade weer op voorraad is.