4 maart 2016 questions and answers

Madécasse geeft antwoord. Wat weet je van de cacaoboeren?

Wat weet je over de boeren die de cacao voor jullie chocolade produceren?

De eerste vraag die we kregen in onze serie ‘vragen van klanten voor chocolademakers’ was van de moeder van Paul, een fan van melkchocolade die geïnteresseerd is in de ethische kant van het chocolade maken, en dan met name hoe het de cacaoboeren vergaat. We waren erg blij met de hoeveelheid chocolade makers die hieraan meewerkten. Wil jij een volgende vraag stellen aan de makers? Stuur je vraag gerust naar ons door!

We stelden deze vraag aan meer chocolademakers. Lees ook de antwoorden van de andere makers!

This blog is also available in english.

Antwoord van Madécasse uit Madgaskar

“Beste Paul,madecasse plaatje van omgeving

Dank je wel voor het initiatief om consumenten voor te lichten.

Bij Madécasse hebben we een hechte relatie met onze cacao verbouwende partners. We werken samen met drie verschillende groepen boeren. Een is een familiebedrijf, de tweede een coöperatie en de derde groep bestaat uit drie dorpen die hun cocoa aan een centraal punt verkopen. In alle gevallen krijgen de boeren ongeveer 30% boven de internationale fair trade prijs plus het fair trade premium voor sociale projecten.

Naast de fair trade premium projecten werken we samen met een van onze verkooppartners en de boeren om de leefomstandigheden te verbeteren. Kijk vooral op dit blog van de Whole Planet Foundation voor details over onze eerste samenwerking om negen waterputten te bouwen en een school te repareren. We volgden dit project dit jaar op door meer waterputten te bouwen en een andere school te repareren.

Hier ook een video die wat meer laat zien over boeren partners en hoe we met ze werken:

Met vriendelijke groet,

Brett.”

Antwoord door Brett Beach – mede-oprichter van Madécasse. Oorspronkelijk in het Engels. & vertaald door Chocoladeverkopers. Meer lezen over Madécasse kan op hun website.

We stuurden deze vraag naar meer chocolade makers. Je kunt ook hun antwoorden lezen.

chocoladeverkopers chocoladerepen logo puur eerlijk lekker webwinkel in goede bean to bar chocolade


Klantenscore 9,6
Verzending altijd € 2,95 (NL).
iDeal, Paypal & meer.


De waardering van chocoladeverkopers.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 1935 reviews.
0.000 items
Inschrijven wachtlijst. Laat je emailadres achter. Je krijgt dan automatisch een mail als deze chocolade weer op voorraad is.