10 juni 2016 maison marou cacao lab in vietnam

Maison Marou: een huis vol chocolade

Maison Maroumaison marou cacao lab in vietnam

Het is zo ver – vertelde ons de de nieuwsbrief: Maison Marou is geopend. Een plek om te zien hoe Marou haar chocolades van boon tot reep maakt, een plek om van een chocoladekoffie te genieten, met een single origine chocoladetaartje of een collectie bijzondere chocoladebonbons. Een plek waar je het verhaal van Marou kunt ervaren.

In Vietnam, voor de meesten van ons geen plek om even een taartje te gaan eten maar voor ons in ieder
geval een mooie droom om nog eens in een (lange) fietsvakantie aan te doen. En juist dat Marou ook met hun Maison trouw blijft aan Vietnam, de plek waar de cacao voor Marou vandaan komt, de plek waar ook de chocolade gemaakt wordt, vinden we zeer terecht.

Voor de liefhebbers hieronder de aankondiging van Marou in het Nederlands. Het Engelstalige origineel is hier te vinden.

Wij houden van Marou

Ze werken direct samen met de cacaoboeren, maken hun chocolade geheel bean to bar in Vietnam. Alle repen zijn wat ons betreft stuk voor stuk geweldig van smaak – zoals gelukkig iedereen die de chocolade proeft ons beaamt. En dat de verpakkingen prachtig zijn zal ook niemand ontgaan.

cacao cafe patisserie vietnam saigonEn telkens als ze met iets nieuws komen is het weer feest. Nieuwe repen, mooie verhalen, en dan nu wel een heel geweldige ontwikkeling: de opening van Maison Marou. Cacaolab, gourmet café & bean to bar chocoladefabriek in één. Kortom een alles in één chocoladeparadijs in Ho Chi Mingstad, Vietnam. Wij worden er blij van!

En heb je behoefte aan meer Marou? Bekijk de prachtige repen die we aanbieden, lees het blog op hun website & bezoek alvast de website van Maison Marou & volg de belevenissen en alle nieuws omtrent Marou op facebook.

Marou opent het eerste cacao lab in Ho Chi Mingh City

Sinds ze de eerste reep Marou Chocolade in hun keuken maakten, begin 2011, hebben Vincent Mourou en zijn partner Samuel Maruta, een hele reeks internationale chocolade-awards ontvangen en de verbeelding van de wereld geprikkeld over cacao uit Vietnam. Vandaag opent Marou het eerste cacao lab in de binnenstad van Ho Chi Mingh City: Maison Marou.

Maison Marou brengt de volle geur van het cacao roosteren naar het rumoer van de binnenstad van Saïgon. Bezoekers aan 167-169 Calmette zullen een patisserie ontdekken, en een café, te midden van een bruisende kleine werkende chocolade fabriek.

In het hart van Ho Chi Minh City’s opkomende levendige stadsdeel aan de rivier geeft Marou een plek om thuis te kopen aan hen die een authentiek chocolade avontuur zoeken.

“Bij Maison Marou krijg je de gehele 360 graden beleving”, zegt Marou’s mede-oprichter Vincent Marou. “We nemen je mee van cacao boon tot chocoladereep en verder.”

Patisserie Sterren Team

Maison Marou’s manager Jason Laurent is getraind als chef patisserie by het Culinary Institute of America in New York. Hij beschrijft zijn team als een groep wonderkinderen opgesloten in de snoepwinkel. “We kunnen letterlijk alles doen wat we willen met onze chocolade”, zei hij.

Vierde generatie pâtissière Stéphanie Aubriot heeft het menu van wereldklasse voor Maison Marou vormgegeven. Entrements, genaches en bonbon’s gemaakt met pure chocolade beschreven in een taal veelal voorbehouden aan bijzondere wijnen.
Aubriot werkte voor het eerst met Marou’s Lam Dong single origine chocolade toen ze aan het hoofd stond van het patisserie-team voor de legendarische 3 sterren Michelin kok Michel Roux sr. in restaurant La Maison 1888 in Danang.

marou origine chocolade taartjeDe meeste patisserie-chefs zien nooit een cacaopeul”, zei Aubriot, “Dus om de cacaoplantage te bezoeken waar jouw chocolade groeit is een echt voorrecht – Chef Roux prijst mij gelukkig.”

De in Bangkok geboren Chef Gun Arunpraphan vond Marou zoals een bloedhond op het spoort van een chocolademousse toen hij op een klein uitstapje was naar Saigon. Na een paar uur inde Marou fabriek liet hij een baan in Parijs aan zich voorbij gaan om het Maison Marou team te versterken. “Er bestaat niets zoals dit in Bangkok zover ik weet”, zei hij. “Sterker nog, er is niets zoals Maison Marou op de hele wereld!”

Getagd op:
chocoladeverkopers chocoladerepen logo puur eerlijk lekker webwinkel in goede bean to bar chocolade


Klantenscore 9,6
Verzending altijd € 2,95 (NL).
iDeal, Paypal & meer.


De waardering van chocoladeverkopers.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 2004 reviews.
0.000 items
Inschrijven wachtlijst Laat je emailadres achter. Je krijgt dan automatisch een mail als deze chocolade weer op voorraad is.