24 april 2016 questions and answers

Mesjokke geeft antwoord: wat weet je van de cacaoboeren?

questions and answersAls Chocoladeverkopers zijn er een paar dingen die we nóg liever doen dan het verkopen van chocola. Uiteraard, chocolade eten is er een van, maar ook: meer leren over de wereld van de cacao & mensen er meer over leren. Daarom laten we klanten vragen stellen, vragen die wij weer doorsturen aan de makers van de chocolades die wij aanbieden.

De eerste vraag die wij hiervoor kregen was van de moeder van Paul, een fan van melkchocolade die geïnteresseerd is in de ethische kant van het chocolade maken, en dan met name hoe het de cacaoboeren vergaat. Wil jij een volgende vraag stellen aan de makers? Stuur je vraag gerust naar ons door!

This blog is also available in english.

We stelden deze vraag aan meer chocolademakers. Lees ook de antwoorden van de andere makers!

Wat weet je over de boeren die de cacao voor jullie chocolade produceren?

Het antwoord van Mesjokke uit Nieuwegein:

mesjokke-malen“Laat ik allereerst zeggen dat we nog geen compleet beeld hebben van het antwoord op deze vraag. Beter gezegd: ons primaire doel is om zoveel mogelijk informatie over onze producten te krijgen als mogelijk. De beste manier om dit te bereiken, is door zelfde de boerderijen te bezoeken. Helaas is ons bedrijf nog niet volwassen genoeg, aangezien onze chocolade pas bestaat sinds maart 2015, om genoeg middelen (tijd,geld) te hebben voor zo’n reis. Niettemin is ons plan om in het volgend jaar de plantages van ‘Cacao Bisiesto’ te bezoeken. Na deze reis kunnen we meer informatie geven over de cacaobonen die we gebruiken voor onze D.A.R.C. Angel. Voor nu is onze informatie uit de tweede hand, maar niettemin betrouwbaar (aangezien we in direct contact zijn met de oprichter we hebben geregeld contact met hem en een goede en hechte band met hem).

De cacaobonen voor onze D.A.R.C. Angel kopen we direct van Cacao Bisiesto. De plantages bevinden zich in La Dalia, in de Matagalpa regio van Nicaragua. Het bedrijf is opgericht op 29 februari, alleen mogelijk tijdens een  ‘año bisiesto’ (Spaans voor schrikkeljaar). De oprichters José Enrique Herrera en Giff Laube werken nauw samen met lokale boeren om de kwaliteit van de cacao te verbeteren. De fermentatie en het droogproces worden zeer serieus genomen en het wordt gezien als een integraal proces. Hierdoor heeft de cacao een subtiele bitterheid en zuurheid. Bovendien, dankzij de hechte band, kunnen de boeren een hogere prijs krijgen dan de wereldmarktprijs en worden ze geholpen hun landbouwpraktijken te verbeteren. Hierdoor wordt het milieu gerespecteerd tijdens het gehele productieproces. Het verzenden en verpakken wordt volledig door Cacao Bisiesto of door ons afgehandeld, zodat er geen bedrijven tussen zitten die betaald moeten worden. Zo zorgen we er voor dat de gehele betaalde som ten goede komt aan Cacao Bisiesto.

mesjokke cacaoboomVoor onze Mystery Dark is de origine van de cacaoboom geheim. Met hulp van de hints die we geven op onze facebookpagina www.facebook.com/thechocolateexplorers kun je raden waar we de bonen vandaan halen. Dit kun je doen door een mailtje te sturen naar info@choxplore.nl. Uit de correcte antwoorden kiezen we vijf winnaars voor de grote, geweldige en vooral unieke Mesjokke-chocoladeboxen. Aan het eind van elke editie onthullen we het hele verhaal achter de cocoa. Wil je meer weten over het verhaal van de cocoa van onze eerste editie Mystery Dark chocolade? Of wil je meer informatie over de andere producten die we gebruiken zoals suiker, lecithine, etc. ga dan vooral naar http://www.choxplore.nl/en/het-verhaal-achter-onze-ingredienten/. Meer informatie verkrijgen is een voortdurende proces, dus deze pagina zal geregeld geupdate worden.”

Antwoord door Per van Mesjokke, oorspronkelijk in het Engels & vertaald door Chocoladeverkopers.

We stuurden deze vraag naar meer chocolade makers. Je kunt ook hun antwoorden lezen.

 

chocoladeverkopers chocoladerepen logo puur eerlijk lekker webwinkel in goede bean to bar chocolade


Klantenscore 9,6
Verzending altijd € 2,95 (NL).
iDeal, Paypal & meer.


De waardering van chocoladeverkopers.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 1935 reviews.
0.000 items
Inschrijven wachtlijst. Laat je emailadres achter. Je krijgt dan automatisch een mail als deze chocolade weer op voorraad is.