27 november 2017 rozsavolgyi bean to bar origine chocolade koop je bij chocoladeverkopers

Nieuw: Bean to Bar uit Budapest & Manchester

Twee nieuwe bean to bar makers in ons assortiment

Bean to bar chocolades. Kleinere makers. Hoge kwaliteit cacao. Directe handel. Prachtig.

dormouse bean to bar guatemala origine chocoladeWaar het ons om gaat bij chocolade legden wij al eens vaker uit. We willen u graag verder meenemen in de ontdekkingsreis. Uitleggen waarom je voor goede chocolade echt niet in de supermarkt moet zijn. Ook niet omdat het zo belangrijk is dat chocolade eerlijker wordt. En dan is het heel simpel. Het huidige systeem is rot, dus we moeten flink tegen het huidige systeem aanschoppen. Van binnenuit, zoals Tony’s doet, of van buitenaf – met chocolade die écht anders is. Lees hier meer over eerlijke chocolade

We hebben toch al veel keuze, dat kan lastig zijn voor wie met bijzondere chocolade begint. Dan kan het wellicht handig zijn met een chocoladepakket te starten. En wellicht eens een chocoladefestival te bezoeken.  Maar we zien ook de ‘gevorderde’ chocoladeliefhebbers in onze webwinkel verschijnen, en ook hen willen we graag blijven verrassen. Steeds opnieuw. Zelf horen we toch ook wel tot die laatste groep, en hebben we stapje voor stapje wat kijk opgebouwd op wat wij zelf lekker vinden, en waarom. En daarbij ook welke chocolade we graag verkopen, en welke niet. Daarbij geldt dat we eerlijkheid & transparantie hoog hebben staan. Maar uiteindelijk zullen we een chocolade die nog zo prachtig is maar matig smaakt absoluut niet verkopen, de smaak gaat boven alles.

En in dat laatste…smaakvolle chocolade hebben we twee nieuwe merken waar we ons zeer gelukkig meer prijzen.

rozsavolgyi bean to bar origine chocolade koop je bij chocoladeverkopers

Rózsavölgyi Csokoládé

Uit Hongarije komt Rózsavölgyi Csokoládé. Ze maken in Budapest al jaren prachtige chocoladerepen. In 2014 begonnen Zsolt Szabad en Katalin Csiszar hun chocoladebedrijf. Bean to bar chocoladerepen produceren, prachtig van smaak en van vorm.

Want naast smaak is toch ook kenmerkend de vierkante vorm en de prachtige mallen die voor de chocolade gebruikt worden. Alsof je een stukje geschiedenis eet. De verpakking straalt vaak hetzelfde uit. Ambachtelijkheid.

rozsavolgyi melkchocolade met lavendelbloemen en steranijsEn de smaak… daar proef je in alles het ‘terroir’ in – en de gekozen origines worden mooi vertegenwoordigd in deze repen.

Naast de klassieke pure repen is er ruim baan voor een aantal smaakcombinaties. Onder meer: Pure chocolade met kardemom, melkchocolade met gekarameliseerde lavendelbloemen en witte chocolade met matcha. Soms verrassend, altijd mooi in balans. We zijn erg blij deze chocolades aan te kunnen bieden!

Bekijk alle 9 chocolades van Rózsavölgyi Csokoládé

 

Dormouse Chocolates

dormouse bean to bar chocolademaker uit manchester origin chocolate eerlijke chocolade

En dan hebben we Dormouse Chocolates ook nog om voor te stellen! Uit Manchester, ook een kleine – zeer kleine – bean to bar maker, in de persoon van Isobel. Steengemalen, in niet veel meer dan een chocoladekeuken gemaakt. Maar dan wel met passie, en veel talent. De repen proefden wij pas recent en we wisten gelijk: die willen we heel graag in ons assortiment. Dormouse is een eenmanszaak (eenvrouwszaak) en heeft dus geen flinke voorraden, we konden ons gelukkig prijzen drie verschillende repen te mogen ontvangen. Nieuwe productie nadat bij een groot chocoladefestival zo’n beetje de hele voorraad er doorheen gegaan was. Mooi. We verheugen ons zeer, als verstokte liefhebbers van puur konden we ook de melkchocolade uit de zeer waarderen. Véél smaak. 3 repen. Filipijnen & Guatemala puur en dan nog de Filipijnen melk.

Bekijk alle chocolades van Dormouse.

Blijf op de hoogte in de categorie “Nieuwe chocolades” – we voegen dikwijls chocolade toe zonder daar ruchtbaarheid aan te geven. 

Er komt nog mooie andere chocolade aan, overigens. Een hele berg van Zotter, en twee nieuwe chocolademakers uit Verre Westen. Binnenkort! 

chocoladeverkopers chocoladerepen logo puur eerlijk lekker webwinkel in goede bean to bar chocolade


Klantenscore 9,6
Verzending altijd € 2,95 (NL).
iDeal, Paypal & meer.


De waardering van chocoladeverkopers.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 2004 reviews.
0.000 items
Inschrijven wachtlijst Laat je emailadres achter. Je krijgt dan automatisch een mail als deze chocolade weer op voorraad is.