20 februari 2016

Erithaj & Idilio & Hidde & meer

Nieuw!baby smult en kijkt verlekkerd

We hebben een aantal erg mooie chocoladepen voor jullie (en onszelf) uitgezocht. Uit Vietnam twee pure chocolades van Erithaj, in Nederland twee zeer aparte creaties van Hidde de Brabander & twee nieuwe repen van Idilio.

Hieronder vertellen we er alvast wat meer over. Op de chocolade van Hidde na zijn ze te bestellen in de webwinkel.

Terug!

Kleinere makers en chocolade uit verre oorden heeft vele voordelen, zoals de smaak. Maar ook wel een nadeel, de verkrijgbaarheid is niet altijd even algemeen. Soms is de cacao gewoon op, en is het wachten op een nieuw jaar en nieuw oogst. Soms heeft een importeur niet genoeg, soms hebben wij zelf niet meer genoeg in ons magazijntje.

De volgende repen zijn weer terug van weggeweest: Twee favorieten uit Peru: Cacaosuyo Lakuna & Cacaosuyo Piura. Diverse chocolades van Szanto Tibor. Van de Amsterdamse Chocolatemakers wilde iedereen opeens de criollo Awajun 80% proeven – die was dan ook al even op. Maar ook die hebben we weer, zowel bij Ieder Z’n Vak als hier online.

Erithaj

Van Eirthaj weten we om eerlijk te zijn nog niet heel veel. Het komt uit Vietnam, de cacaobonen schijnen verwerkt te worden in Vietnam door mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. Er is een vader die al een cacaobedrijf had, en de zoon die nu een chocolademerk heeft. De cacao wordt in Frankrijk bij A. Morin tot chocoladereep gemaakt. Dat is het wel zo’n beetje.

Maar natuurlijk konden we proeven. En dat was genoeg om direct de twee pure chocolades mee te nemen naar de winkel. De Luam Dong 80% chocolade en de Ben Tre 70%. Voor die laatste

Grind Cocoa by Hidde

We hebben enkel en alleen maar bijzondere chocoladesgrind cocoa chocolade by hidde de brabander in ons assortiment – kunnen we wel stellen. Maar we hadden nog niet echt iets wat we echt een beetje raar kunt noemen.  Maar nu dan toch wel! Grind van Hidde de Brabander. Hij is bekend van nougat die hij onder het merk Dreams of Magnolia produceert. Nougat met wat extra’s. Zo is er de  ‘single malt nougat’ waarbij de amandelen op hout van whiskeyvaten gerookt is in de Big Green Egg. Of een nougat met honing op smaak gemaakt met kardemon en met pistachenootjes als toevoeging.

Hidde maakt ook chocoladecreaties. Als pattisier kooopt hij chocolade veelal als couverture in. Maar voor deze Grind chocolades maakt hij de chocolade van boon tot reep – oftewel bean to bar.

In ieder geval doet hij bijzondere dingen met de chocolade. Zo heben we de Café Noir  waarin koffiebonen worden toegevoegd. En niet zo’n beetje ook – een reep met een pittige koffiesmaak! En dan is er nog de Big Green Egg reep. Een chocolade waarvoor de ingrediënten gerookt worden op kersenhout in de Big Green Egg. Bij die ingrediënten zit ook zout – en bepaald geen snufje.

Ons eigen mening over deze chocolades varieert per keer dat we proeven tussen  “excentriek”, “intrigerend”, “raar”, “niet in balans” tot zelfs “vies”. Zeker aparte reepjes. U bent gewaarschuwd! Niet in de webwinkel verkrijgbaar, we hebben ze enkel bij Ieder Z’n Vak liggen.

idilio origin chocolade uit venezuela ocumare criolo cacao

Idilio

Van Idilio zijn we al tijden fan. Dat begon allemaal bij de ‘Finca Torres’ – maar de Zwitsers die zich specialiseren in cacao uit Venezuela hebben meer moois. Alle repen zijn genummerd, de Finca Torres is ook bekend als nummer 12. We breiden uit met de nummer 3 de Cata Ocumare en nummer 16 de Trinchera. Genieten!

 

 

chocoladeverkopers chocoladerepen logo puur eerlijk lekker webwinkel in goede bean to bar chocolade


Klantenscore 9,6
Verzending altijd € 2,95 (NL).
iDeal, Paypal & meer.


De waardering van chocoladeverkopers.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 1898 reviews.
0.000 items
Inschrijven wachtlijst. Laat je emailadres achter. Je krijgt dan automatisch een mail als deze chocolade weer op voorraad is.