21 juni 2016 pure origine chocolade uit Cuba van Morin

Nieuwe chocolades van Morin, Georgia Ramon, Tibor Szántó

Assortiment update Juni 2016

Nieuw in het assortiment: A. Morin. Nieuwe repen van Georgia Ramon en Tibor Szántó.

In totaal bestaat ons aanbod op moment van schrijven uit 136 chocolades van 23 makers met cacao uit 23 landen

A. Morin

pure origine chocolade uit Cuba van MorinWe hadden de chocolades van deze Franse maker al eens uitgebreid geproefd – en waren al onder de indruk. Ook in het chocoladeboek van Georg Bernardini lazen we al zeer lovende woorden – A. Morin is een van de weinige makers die de volle 100% score (6 cacaopeulen) van hem krijgt. Toen we recent de Panama 63% nog eens zeer toevallig tegenkwamen bedachten we dat het er toch maar eens van moest komen…We proefden nog eens, en kozen 12 chocolades uit.

Franse chocolade – maar dan iets minder cacaoboter

morin 100% chocolade van porcelana venezuelaWe hebben al heel wat in Frankrijk gemaakte chocolade (Friis Holm’s repen worden bij Bonnat gemaakt, Francois Pralus is uiteraard Frans) maar A. Morin weet zich te onderscheiden en is daarmee een meer dan uitstekende toevoeging.

Vergeleken met de eerder genoemde makers bevatten zijn repen minder cacaoboter en lijken ook wat minder gebrand waardoor ze ons persoonlijk meer aanspreken. Smaken verschillen natuurlijk maar wij vinden Pralus vaak net iets té romig en boterig.

De chocolade die we aanbieden komen uit Panama, Peru, Colombia, Cuba, Dominicaanse Republiek, Papoua Nieuw Guinea, Jamaïca, Costa Rica, Madagaskar. De meeste chocolades bevattenmorin trinidad limited 70 of 63 procent cacao. In het assortiment echter ook twee 100% repen waarvan we zelf de reep uit Peru zeer waarderen – licht zuur maar ook zeer zacht en smaakvol, wat ons betreft heel bijzonder.

Meer weten over de smaak van deze repen? Bij de repen zelf staat de smaak-omschrijving van Morin zelf – onze eigen proefnotities zullen we later  toevoegen.

Nieuw van Georgia Ramon

veganistische chocolade van georgia ramon met amandel meel en pijnboompitVan Georgia Ramon hadden we vorige maand al wat mooie nieuwe repen. Met hete chilipeper bijvoorbeeld. Nu breiden we uit met zijn 100% chocolade uit Belize, de 90% uit Ghana en de veganistische ‘melkchocolade’ van amandelmeel met pijnboompit. Allen biologisch gecertificeerd. Daarbij vinden we het ook vermeldenswaardig dat Georgia Ramon op de verpakking zeer duidelijk omschrijft waar hij de cacao vandaan haalt en hoe de chocolade precies gemaakt is (branding, tijd van maling, tijd van concheren) – zeer open – dat waarderen we.

Nieuw van Tibor Szántó

tibor szanto de grootmeester onder de chocolademakers wat ons betreftGeef ons een chocolade van Tibor en wij doen een kleine vreugdedans. Nu zijn wij zelf heel content met al zijn mooie 70% chocolades maar de liefhebbers van extra-extra-extra-puur moesten wij tot nu toe teleurstellen. Terwijl Tibor juist ook een aantal mooie zéér pure repen maakt.

Daarom vanaf nu verkrijgbaar: de 100% Hispaniola Santo Domingo uit de Dominicaanse Republiek, de 88% Baracoa uit Cuba en de 100% Maracaibo uit Venezuela.

Twee 100% repen beperkt beschikbaar

Dat we heel wat nieuwe chocolades hebben met 100% cacao komt goed uit daar twee populaire suikervrije chocolades momenteel op of beperkt beschikbaar zijn.Gelukkig zijn er inmiddels negen andere repen voor liefhebbers van 100% pure suikervrije chocolade.

De Akesson’s 100% is op het moment geheel uitverkocht en zal naar verwachting in Juli/Augutus weer beschikbaar zijn.

Van de Madécasse 100% hebben we nog een kleine voorraad, maar ook deze zal snel op zijn – nieuwe repen zijn momenteel in productie en worden in de loop van Augustus weer verwacht.

 

 

 

chocoladeverkopers chocoladerepen logo puur eerlijk lekker webwinkel in goede bean to bar chocolade


Klantenscore 9,6
Verzending altijd € 2,95 (NL).
iDeal, Paypal & meer.


De waardering van chocoladeverkopers.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 1961 reviews.
0.000 items
Inschrijven wachtlijst Laat je emailadres achter. Je krijgt dan automatisch een mail als deze chocolade weer op voorraad is.