10 oktober 2016 origine chocolade event festival in amsterdam oktober

Het Origin Chocolade Festival – uw Chocoladeverkopers zijn er ook. Met chocolade en biertjes.

pairing van wijn en chocolade op origin chocolate eventHet Origin Chocolate Event is op 22 oktober weer. Het festival vindt plaats in Amsterdam in het Tropeninstituut. En het heeft dit jaar een prachtig programma.

Een festival specifiek gericht op kwaliteitschocolade. Met daarbij nadruk op, de naam zegt het al,op origine chocolade. Simpel gezegd: goede chocolade van een bepaalde herkomst (regio of land). Waar de cacao uit een chocolade vandaan komt maakt nogal wat uit – zoals de meeste van u zullen weten. Daarbij dan nog hoe de cacao gefermenteerd en gedroogd wordt, en hoe uiteindelijk een gepassioneerde kleinere chocolademaker de cacaobonen weet om te toveren in goede chocolade.

Want daar gaat het uiteindelijk toch allemaal om. Van goede cacao, goed voor de cacaoboer, goed voor de natuur, via een goede chocolademaker tot een chocolade die goed of gewoonweg geweldig van smaak is, en daarmee uiteindelijk natuurlijk ook buitengewoon goed voor onszelf als chocoladeliefhebbers.

De Chocoladeverkopers zijn er bij..met chocolade..

chocoladeverkopers op de marktHet programma is om van te smullen, daarover hieronder meer. We kwamen al vaker als bezoeker – dit keer komen we als heuse standhouder met een klein standje met enkele van onze favoriete chocoladerepen. En voor als je daarbij niet vindt wat je hebben wil…een leuke kleine kortingsbon voor iedereen die ons standje bezoekt – zo kun je met extra veel plezier in onze webwinkel terecht als je de presentatie van Mikkel Friis-Holm bezoekt, en absoluut al zijn repen MOET hebben.

(En ja, we hebben bij Friis Holm daadwerkelijk een voorraadje van elke reep die hij maakt besteld… onze eerdere selectie is nu echt op twee repen na op)

…en met een proeverij van chocolade & speciale bieren

En dankatjelam craft bier is daar nog Mattias. Hij is van de Nijmeegse brouwerij Katjelam. Samen met hem combineren we enkele heel speciale bieren met een aantal  van onze mooiste chocolades.

Vanaf 14:30 zal hij een proeverij geven in ‘Tasting Room 4’. Mocht je dat graag mee willen maken dan raden we je wel aan te reserveren via de website van het festival – want de proeverijen zijn op de dag zelf zeer snel volgeboekt.

En dan valt er nog heel wat meer te proeven, ontdekken en och, och, och zoveel moois….

Onder de standhouders veel voor ons bekende namen. Chocolademakers waar wij al met veel plezier repen van verkopen zoals Original Beans, Hoja Verde en Mesjokke. Maar ook makers wiens chocolade we nog niet kennen, maar waar we heel veel goeds over hoorden en lazen, zoals Alexandre Bellion en uit België Chocolatoa.

Alleen daarvoor al een bezoekje waard. En dan zijn er nog allerhande proeverijen. Van de Chocoladeverkopers & Katjelam – maar ook van chocolade gecombineerd met honing, kaas, biologische wijnen, bokbier en whiskey.

En sprekers, niet de minste:

  • Mikkel Friis-Holm komt vertelchocolademaker Friis Holm met cacaolen over zijn chocolades (die hij tegenwoordig allemaal zelf in Denemarken maakt)
  • Philipp Kauffman van Original Beans zal het hebben over hoe de wereld te verbeteren als chocoladebedrijf. En hoe impact gemeten kan worden.
  • Chris Brennan – Pump Street Bakery zal het hebben over smaakcombinaties (en laat daarbij hun chocolade gemaakt van Jamaïcaanse cacao proeven – wij zijn fan!)
  • Kanako Satsutani laat Japanse en Taïwaneese bean-to-bar chocolades proeven
  • Bertil Akesson geeft een presentatie, en zal ongetwijfeld meer vertellen over zijn fameuze cacaoplantages in Madagaskar.

En dan is er nog meer.. zoveel meer…

Zie hier het programma: http://originchocolate.eu/program.pdf

Let wel, er is bij de meeste lezingen en proeverijen beperkt plaats – het is daarom ook slim om vroeg op de dag aanwezig te zijn om je ervoor in te schrijven. En heb je dan pas laat in de middag een proeverij is het geen probleem om tussendoor even naar buiten te gaan, zodat je van het pittoreske Amsterdam kunt genieten, enzo.

Meer weten? http://originchocolate.eu/

 

chocoladeverkopers chocoladerepen logo puur eerlijk lekker webwinkel in goede bean to bar chocolade


Klantenscore 9,6
Verzending altijd € 2,95 (NL).
iDeal, Paypal & meer.


De waardering van chocoladeverkopers.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 1980 reviews.
0.000 items
Inschrijven wachtlijst Laat je emailadres achter. Je krijgt dan automatisch een mail als deze chocolade weer op voorraad is.