Voor ons altijd weer een leuk moment: de uitslag van een van de chocolade competities. Lijstjestijd!
Er zijn twee grotere gejureerde evenementen waarbij de beste chocolades ter wereld uitgekozen worden: de International Chocolate Awards en de Academy of Chocolate.
Voor de International Chocolate Awards geldt dat er een heel systeem is van voorrondes, nationaal, per regio en tenslotte een grote wereldfinale. Voor de Europese halve finale heeft chocoladeverkoper Paul recent in de jury meegeproefd – daarover later meer. Van de Amerikaanse competitie is nu de uitslag bekend.
Omdat hier een aantal repen uit ons assortiment eervol zijn onderscheiden geven we graag een klein overzicht.
Let wel: de jurering gaat professioneel maar zo’n uitslag zegt echt niet alles. Staar je er vooral niet blind op. Het jureren gaat zeer uitgebreid en uitputtend, er zijn mensen bij die zich al twintig jaar met chocolade proeven bezig houden & er komen zo’n 50 verschillende chocolades per dag voorbij die stuk voor stuk met veel aandacht geproefd worden. Maar proeven blijft altijd (deels) subjectief, en daarmee blijft zo’n uitslag de mening van een groep mensen. Het is daarmee voor ons vooral een leuk en interessant lijstje en niet heel veel meer.
Lees ook wat we over de finale van vorig jaar in Amsterdam schreven, waar we beiden meejureerden.
Winnende chocolades
Hier vind je de gehele lijst van winnaars.
Een aantal van de winnaars uit ons assortiment (aanklikbaar):