Ons vak is even leeg
Onze chocolades liggen tijdelijk niet meer bij Ieder z’n Vak. Onkdanks de hitte vóelt het heerlijk koel in de winkel. Toch is binnen de temperatuur inmiddels opgelopen tot 23-24 graden. Bepaald geen temperatuur om chocolade bij te bewaren natuurlijk. Daarom hebben we ons vak (met pijn in het hart) tijdelijk verlaten. En de chocolade veilig in ons magazijntje opgeslagen
De webwinkel is nog open
Via onze webwinkel bestellen kan uiteraard nog wel, dan bezorgen we op een geschikt moment, zodat we je kunnen garanderen dat je chocolade helemaal perfect bij je aankomt. We laten het uiteraard ook even weten als we de chocolades weer in ons vak liggen.
Bewaaradvies
Als je thuis chocolade hebt nog dit bewaaradvies: de optimale bewaartemperatuur is 12-20 graden. Vooral ook niet te vochtig, en liefst donker & luchtdicht. In de koelkast bewaren is dus eigenlijk te koud (en vaak ook te vochtig) maar als je geen andere koele plek in huis hebt kun je daarvoor kiezen. Zorg dan vooral ook dat je de chocolade luchtdicht bewaart, ook omdat het snel de geuren van andere voeding opneemt.
Ons magazijntje
Wij vinden het belangrijk ons duurzaamste beentje voor te zetten, zoals u weet ook door de chocolades per fiets te halen.
Er zijn natuurlijk mooie actief koelende oplossingen beschikbaar, van airco’s tot speciale chocoladekoelkasten. Maar wij kiezen liever toch voor een oude beproefde en ‘groene’ methode. Opslaan op een koele plek dus.
Ons magazijntje zit onder het huis, veilig uit het bereik van de zon. Om de warmte buiten te houden heb ik de deur afgelopen week nog van een isolerende laag voorzien.
De temperatuur monitoren we uiteraard, mocht die onverhoopt toch oplopen kunnen we nog uitwijken naar een kelder die momenteel de verbluffende temperatuur van 12 graden heeft.