12 februari 2018 Vernieuwde webshop: makkelijker online chocolade bestellen

Vernieuwde webshop: makkelijker online chocolade bestellen

We hebben onze webshop eens helemaal vernieuwd. Omdat online bijzondere chocolade bestellen zo makkelijk mogelijk moet zijn.

Het design van de webshop is in ieder geval flink verfrist, absoluut wat meer bij de tijd. Ook is het design nog net wat beter geschikt voor op je mobiel, dus als je goed is kun je nu ook via je smartphone en andere hippe hulpmiddelen met groot gemak chocolade kopen.

Het mocht ook allemaal wel iets moderner. We kregen veel complimentjes over onze site, de uitgebreide omschrijvingen bij de repen, goed te vinden in google, makkelijk navigeerbaar, etc – maar zo nu en dan vragen we uiteraard ook wat experts om raad en dan was het voornaamste kritiekpunt.. het ziet er allemaal net wat oubollig uit.

De oude site: ietwat oubollig

Nu trekken we graag ons eigen plan, maar wij wisten ook – sinds onze oprichting hadden we al hetzelfde design, een ‘thema’ van wordpress nooit bedoelt voor webwinkel, maar wij vonden het toen gewoon mooi. Met noodgrepen hadden we het geschikt gemaakt, ook om te zorgen dat het op het scherm van je mobieltje pastte, en dat ging heel aardig. Van het menu maakten we knoppen, leuk maar bepaald niet zoals we het graag wilden, het felroze logo van het webwinkelkeur was een doorn in ons oog, en zo waren er meer kleine puntjes die ons begonnen tegen te staan.

Het doel: eigentijds, duidelijker & naar onze smaak

In het systeem dat we gebruiken voor onze webwinkel (wordpress met woocommerce) kun je relatief makkelijk een webwinkel opbouwen, en ook van design wisselen. Daarbij is het wel enorm handig om toch op z’n minst een flinke basiskennis van programmeren (php/css) te hebben, want stiekem komt er alsnog achter de schermen redelijk wat bij kijken.

Een webwinkel opbouwen in woocommerce is makkelijk zat, je hoeft er in theorie weinig zelf aan te doen behalve installeren en een thema kiezen. Maar… dan heb je wel alles helemaal standaard. Oftewel, zoals er al tientallen andere webwinkels zijn, en wij willen toch wel graag een stukje eigenheid.

Oftewel…werk aan de winkel voor chocoladeverkoper Paul om een lokale kopie van de website helemaal aan te passen, nog eens verder aan te passen, uitgebreid te testen, dan nog eens te testen, en dan nog eens. Net zolang tot we zelf geen foutjes meer konden ontdekken, alle links weer werkten, en we helemaal overtuigd waren dat we een stap vooruit deden.

header test

De nieuwe site: meer chocolade, minder afleiding

En zo kwamen we op de huidige website uit, weer wat logischer ingericht, met iets minder afleiding, nog meer de hoofdrol voor de chocolades & de makers.

Enkele veranderingen:

  •  Makkelijker kiezen. Het menu is iets logischer ingedeeld, zodat je makkelijker chocolade sorteren en kiezen kunt. Je kunt de repen nu ook op prijs sorteren, en de vele sorteer-opties die we al hadden (sorteren op maker, op herkomst van de cacao, op waar de chocolade gemaakt is, op cacaopercentage, etc..) blijven bestaan.
  • Chocolademaker van de Maand. Bijzondere chocolade gaat om bijzondere cacao maar zeker ook om bijzondere chocolademakers die ‘bean to bar’ chocoladerepen fabriceren. Chocolade gemaakt door mensen, niet door merken. En dus vinden we het belangrijker de makers uit te lichten & in het zonnetje te zetten. Vanaf nu dus elke maand een chocolademaker prominent op onze voorpagina uitgelicht. De repen van de maker van de maand bieden we ook aan met fikse proefkorting
  • Chocoladeblog. Best wat mensen wisten chocoladeblog al te vinden via google, bijvoorbeeld onze artikelen over eerlijke chocolade en bean to bar. Maar op de site zelf was het chocoladenieuws een beetje weggestopt. Terwijl we stiekem best wat over chocolade te vertellen hebben. En ook dolgraag onze klanten & bezoekers wat meer leren over hoe chocolade maken werkt. Daarom: ook het chocoladeblog vanaf heden bereikbaar vanaf de voorpagina. En vaker updates!

Daarnaast nog heel wat kleine verbeteringen. Waardoor we zeggen: onze site is echt wel flink verbeterd. Zijn we blij mee!

We hebben nog heel wat verbeteringen op de planning staan, van vertalingen tot uitbreiding van de keuzehulp tot hele nieuwe onderdelen voor de site.  Toekomstmuziek…kost allemaal natuurlijk best wat tijd, en wij bereiden ons momenteel vooral voor op chocoladefestival Chocoa. Ook zeer de moeite waard, daarover later deze week meer op ons chocoladeblog!

chocoladeverkopers chocoladerepen logo puur eerlijk lekker webwinkel in goede bean to bar chocolade


Klantenscore 9,6
Verzending altijd € 2,95 (NL).
iDeal, Paypal & meer.


De waardering van chocoladeverkopers.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 2004 reviews.
0.000 items
Inschrijven wachtlijst Laat je emailadres achter. Je krijgt dan automatisch een mail als deze chocolade weer op voorraad is.