5 februari 2016 questions and answers

Vragen aan chocolademakers. Afl. 1: Cacaoboeren

questions and answersNatuurlijk, als Chocoladeverkopers verkopen wij graag chocolade. Maar dat is voor ons meer dan een willekeurige anonieme reep inwisselen tegen geld, dat we weer kunnen gebruiken om meer chocolade te kunnen kopen.

Belangrijker is de wereld rondom de chocolade. Deze zelf leren kennen, en mensen ermee laten kennismaken. Hoe het gemaakt wordt, waar en door wie. Wie de cacao oogst, hoe het bij de chocolademaker terecht komt, hoe de makers werken, hoe het dan in de winkel komt. Wat goed gaat, wat minder goed gaat, wat de prijs bepaald, hoe de smaak opgebouwd is, en zo voorts en zo verder.

This blog is also available in english.

Vragen over chocolade, door onze klanten

Als chocoladeverkopers zijn we nu een jaar bezig met chocolade, en iets meer dan een half jaar met onze chocolade webwinkel. Daarin leren we beetje bij beetje meer over proeven, productie, cacaoboeren & de verdere wetenswaardigheden uit de cacaowereld.

Omdat de vragen van klanten en geïnteresseerden toch net anders zijn dan onze eigen insteek leek het ons een heel goed idee onze klanten de vragen te laten stellen. Vragen die wij dan weer doorgeven aan de makers.

De eerste vraag die wij hiervoor kregencacao in handen cacao boer was van de moeder van Paul, een fan van melkchocolade die geïnteresseerd is in de ethische kant van het chocolade maken. Wil jij een volgende vraag stellen aan de chocolademakers? Stuur je vraag gerust naar ons door!

De eerste vraag:

Wat weet je over de boeren die de cacao voor jullie chocolade produceren?

De precieze tekst die we stuurden was overigens:

“What do you know about the farmers who produce the cacao for your chocolate? Especially regarding their living conditions (where/how they live/what they earn/what is going well/what could improve)”

Dan uiteraard de antwoorden. Bijna alle benaderde makers werkten mee, en geven in hun eigen woorden antwoord op de gestelde vraag. Omdat we het heel prettig vinden dat ieder op zijn eigen manier en in zijn eigen woorden heeft geantwoord geven we de antwoorden hier zoveel mogelijk integraal door. Omdat dat in het geheel nogal wat leeswerk is presenteren we de antwoorden stuk voor stuk, in de komende weken.

Lees de antwoorden van:

Tibor Szántó: een gelukkige boer zorgt voor beter smakende cacao! 

Hoja Verde: de cacaoboeren krijgen een hogere prijs vanwege hun kwaliteit en certificering.

Cacaosuyo: cacaoboeren zijn enigszins teleurgesteld in het werken met associaties en Fair Trade certificering

Georgia RamonOns geluk is dat ik veel mensen in het vak ken en dus cocoa kan verkrijgen van mensen die ik vertrouw

Amma: We lopen tussen de cacao bomen. We planten de bomen. We praten tegen de bomen.

Friis Holm: Een betere prijs, niet uit medelijden maar omdat ze een product maken dat de extra prijs waard is.

Akesson’s: Op mijn estates ben ik werkgever voor ongeveer 700 mensen en draag zorg voor hun levensomstandigheden.

MarouWe bezoeken de huizen van onze boeren geregeld en kennen ze goed.

Madécasse: we werken samen met een van onze verkooppartners en de boeren om hun levensomstandigheden te verbeteren.

Erithaj: de wereld van cacao is allereerst een socio-economische realiteit.

Original Beans:  Met onze eigen cacao en projecten van natuurbehoud ter plekke kunnen we volledige traceerbaarheid garanderen

Mesjokkeons primaire doel is om zoveel mogelijk informatie over onze producten te krijgen als mogelijk.

chocoladeverkopers chocoladerepen logo puur eerlijk lekker webwinkel in goede bean to bar chocolade


Klantenscore 9,6
Verzending altijd € 2,95 (NL).
iDeal, Paypal & meer.


De waardering van chocoladeverkopers.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 1823 reviews.
0.000 items
Inschrijven wachtlijst. Laat je emailadres achter. Je krijgt dan automatisch een mail als deze chocolade weer op voorraad is.