19 juli 2016 chocolade hazelnoot pasta chozel gemaakt van origine chocolade van pralus

Zelf ‘Nutella’ maken: hazelnootpasta met goede chocolade

chocolade hazelnootpasta chozel gemaakt van origine chocolade van pralusHazelnootpasta met chocolade, wij smullen er van. Of het Nutella is of een huismerk-variant – wij kunnen het best waarderen – en wij niet alleen.

Er was recent zelfs onder de naam Festella een heus ‘Nutella festival’ in Amsterdam. Gezien de reacties bleek dat niet heel geweldig georganiseerd – dus misschien kunnen liefhebbers van chocolade de volgende keer beter naar Chocoa of het Chocolate Origine Event. Maar met 33.000 geïnteresseerden op Facebook en veel media-aandacht was de toon wel gezet: hazelnootpasta & chocolade zijn nog immer reuze hip!

Zelfgemaakte hazelnootpasta is wel zo lekker

Je kunt natuurlijk in de supermarkt een pot kopen, maar zelf maken is heel erg makkelijk. Toen wij laatst zelf chocolademousse maakten hebben we daarom gelijk ons eerste potje hazelnootpasta gemaakt.

Wat het voor ons wel zo interessant maakt, als je het zelf maakt kun je tenminste goede chocolade gebruiken. Wij gebruikten in dit geval cacaopoeder van Pralus maar je zou ook een chocoladereep kunnen smelten en wat minder suiker toevoegen.

Gebruikte ingrediënten

Hazelnoten, cacaopoeder, rietsuiker, poedersuiker en zonnebloemolie

Gebruikte apparatuur

keukenmachine

Hoe maak je het?

Rooster de hazelnoten, voeg alles bij elkaar, en mixen maar! We merkten wel dat het met onze simpele keukenmachine nogal even duurde voor de rietsuiker fijn werd – daarom kozen we uiteindelijk om een gedeelte poedersuiker toe te voegen.

Wij baseerden de verhoudingen op het recept van onder meer Uit Pauline’s Keuken maar voor de verhoudingen raden we je vooral aan ergens te beginnen en zelf tijdens het mixen te proeven. Mocht het te bitter worden voeg je wat extra suiker toe, is de structuur te hard dan voeg je wat extra olie toe.

Nog wat tips

  • Als je nog knisperende suikerstukjes overhoudt is dat niet zo lekker – en suiker kleinkrijgen duurt even. Eerst de suiker fijnmaken dus. Je zou mogelijk de suiker eerst ook kunnen smelten.
  • Je kunt de cacaopoeder ook vervangen door chocolade – dat geeft door de cacaoboter ook wat romigheid. Je hebt dan afhankelijk van het percentage wat minder suiker en olie nodig
  • Uiteraard kun je ook je eigen keus aan zoetstof gebruiken, van honing tot dadelstroop.
  • Je weet vast wel waar je eerlijke en pure chocolade kunt krijgen – maar je kunt eigenlijk alle ingrediënten redelijk makkelijk ook biologisch krijgen. Hazelnoten zijn in grote zakken bij de Ekoplaza verkrijgbaar, biologische rietsuiker is ook vrij algemeen verkrijgbaar,  ook de andere ingrediënten zijn makkelijk biologisch te krijgen en ook zonnebloemolie is bij de grote supermarkten biologisch verkrijgbaar.

Even zien hoe het werkt?

Onderstaand filmpje geeft een aardig beeld van hoe makkelijk het is – en varieer vooral met de ingrediënten zodat je de chocolade hazelnootpasta helemaal naar eigen smaak kunt maken!

chocoladeverkopers chocoladerepen logo puur eerlijk lekker webwinkel in goede bean to bar chocolade


Klantenscore 9,6
Verzending altijd € 2,95 (NL).
iDeal, Paypal & meer.


De waardering van chocoladeverkopers.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 1935 reviews.
0.000 items
Inschrijven wachtlijst. Laat je emailadres achter. Je krijgt dan automatisch een mail als deze chocolade weer op voorraad is.