Omdat we best wat leuke reacties krijgen blijft de actie nog even open u kunt dus nog meedoen! Kerstactie: Chocolade winnen We bestaan 3 jaar, kerst komt er aan. En dan doen er ook nog eens zoveel chocolademakers en cacaoboeren zulk prachtig werk om voor ons en u al dat moois te fabriceren. Genoeg reden om […]
Nieuw: Bean to Bar uit Budapest & Manchester
Twee nieuwe bean to bar makers in ons assortiment Bean to bar chocolades. Kleinere makers. Hoge kwaliteit cacao. Directe handel. Prachtig. Waar het ons om gaat bij chocolade legden wij al eens vaker uit. We willen u graag verder meenemen in de ontdekkingsreis. Uitleggen waarom je voor goede chocolade echt niet in de supermarkt moet zijn. Ook […]
Eerlijke chocolade kopen: waar doe je dat?
Duurzame en eerlijke chocolade kopen: waar doe je dat? Natuurlijk krijgen wij vaak vragen over de chocoladerepen in onze webwinkel maar ook over chocolade kiezen in het algemeen. Welke chocolade is eerlijk, en welke niet? Welke merken chocolade zijn duurzaam?En waar koop je de beste meest duurzame, en meest eerlijkste chocolade? We zullen de komende […]
Ruby Chocolade: de zin en onzin van roze chocolade
Het internet ontplofte zowat toen Barry Callebaut bekend maakte een ‘roze chocolade’ of ‘ruby chocolade’ ontwikkeld te hebben. Ook wij kregen van verschillende kanten de vraag ‘heb je het al gezien….’ Het antwoord is ja, wij zagen het. En ja, ook wij waren geïntrigeerd. Maar wel met een grote frons op het voorhoofd. Waarom, dat […]
De glorieuze terugkeer van Friis Holm
Ja, we hadden hier en daar nog wel een enkel chocoladereepje van Friis Holm liggen, maar de voorraad was inmiddels toch wel karig te noemen. Maar, u had de titel vast al gelezen. We hebben een heel erg mooi en groot pakket uit Denemarken mogen ontvangen. En zo hebben we weer elke chocolade die hij […]
Onze Chocolade Webshop: Hoe, wat & waarom?
Onze chocolade webshop bezoeken en een paar mooie & bijzondere chocoladerepen bestellen…dat kunnen we enkel maar toejuichen. Steeds vaker merken we naast onze fijne schare trouwe klanten en bezoekers ook nieuwe chocoladeliefhebbers op. Welkom! Voor veel mensen is het misschien handig en leuk een klein stukje achtergrond over onze chocolade webwinkel te krijgen. Geldt dat […]
Donkere melkchocolade – wat is het?
Donkere melkchocolade… in de ‘bean to bar‘ wereld strooide men al kwistig met die term. Donkere melk of ‘dark milk’ is al een tijdje hip. Nu ook Tony’s Chocholonely hun ‘donkere melk’ uitbrengt met 42% cacao is het misschien tijd voor wat uitleg. Wat is melkchocolade? Om te beginnen bij het begin: Melkchocolade is chocolade […]
Academy of Chocolate 2017: De winnaars
Ook de jury van de Academy of Chocolate heeft weer getest en geoordeeld, en beloonde weer vele prachtige chocolades met een gouden, zilveren of bronzen medaille. Er zijn heel veel chocolades ingestuurd en alleen al de lijst met bekroonde chocolades is best lang, wil je het hele overzicht bekijken volg dan de link onderaan de […]
Gezonde chocolade kopen? Een eerlijk, 100% puur, antwoord.
Ik wil graag gezonde chocolade kopen… Welke chocolade is gezond? Welke 100% chocolades zijn lekker? Wat is het verschil? Wat is raw chocolade? Hebben jullie suikervrije chocolade? Is biologische chocolade gezond? Ik wil graag chocolade met weinig suiker en weinig calorieën, ik ben op dieet, ik heb een allergie, ik heb suikerziekte, ik volg een […]
Prijswinnaars – International Chocolate Awards Americas
Voor ons altijd weer een leuk moment: de uitslag van een van de chocolade competities. Lijstjestijd! Er zijn twee grotere gejureerde evenementen waarbij de beste chocolades ter wereld uitgekozen worden: de International Chocolate Awards en de Academy of Chocolate. Voor de International Chocolate Awards geldt dat er een heel systeem is van voorrondes, nationaal, per […]
De duurste chocolade ter wereld? Marou Heart of Darkness voor €445,-
€ 445,- voor een chocoladereep? Wis en waarachtig! Onze laatste Marou Heart of Darkness verkopen we voor dit mooie (en waanzinnige) bedrag. En daarmee komt deze chocolade toch wel ergens in het rijtje van duurste chocolades ter wereld. Eén iemand met geld over heeft nog kans deze bijzondere chocolade te bemachtigen. De bedoeling is overigens […]
Alexandre Bellion – nu te bestellen
Chocolatier Alexandre Bellion volgden wij al een tijdje. Hij maakt al tijden mooie bonbons in zijn atelier in Leiden. En elk jaar rond de kerst kon er bij onze chocolademakkers van Clearchox een mooi doosje besteld worden. Dat is echter niet het enige, zijn creaties zijn ook beschikbaar in de Amsterdamse chocoladehemel Chocolatl. Ook sterrenrestaurant Librije weet […]
Verrassende chocolade, vakantie & verhuizing (Nieuwsbrief Maart)
Ook in Maart weer een chocolade nieuwsbrief. Dit keer met aandacht voor: De spannende nieuwe smaken van Kacau. De Belgische bean to bar repen van Chocolatoa De chocolade van Idilio die een mooi plekje kreeg in Foodies Magazine. Vakantie (wij zijn vanaf 2 april weg) Onze verhuizing (wij verhuisden, van Nijmegen naar Beek) De Bier […]
Chocoa Chocolade Festival: Wij zijn er bij (25 en 26 februari)
Chocoa 2017 komt er bijna weer aan. Het jaarlijkse chocolade festival in Amsterdam is, tezamen met het Chocolate Origin Event in Oktober, erg de moeite waard. Er zijn veel kraampjes waar je met chocoladebedrijven kunt kennismaken, er zijn lezingen en proeverijen. Voor elk wat wils. Vergeleken met het Origin Event is Chocoa wat breder […]
Bean to bar chocolade: wat is dat eigenlijk?
Direct bean to bar chocolade proeven? Bestel een kennismakingspakket (met korting) De meeste van onze bezoekers zullen wel eens van de term bean to bar hebben gehoord. Maar wat betekent het eigenlijk? De vertaling is natuurlijk niet zo moeilijk: ‘van boon tot reep’. Als we enkel naar de term zelf kijken kunnen we dus bedenken dat het gaat […]