Beschrijving
De cacaonibs voor deze chocolade hebben vier maanden op bourbon vaten gerijpt.
Jazeker, op vaten gerijpte chocolade. Veel hipper gaat het niet worden beste mensen. Met bier gebeurt het vaker, allerlei leuke ‘barrel aged’ editions – waar je meestal een mooie meerprijs voor neerlegt – met chocolade is chocolade enige tijd laten rijpen wel min of meer gangbaar in de bean to bar wereld – maar om het nu op bourbon vaten te laten rijpen…daar moet je toch vooralsnog Raaka voor heten.
82% cacao uit Belize van Maya Mountain Cacao.
Ingrediënten
Cacaobonen, rietsuiker, ahornsuiker, cacaoboter. Alles biologisch.
Overigens inmiddels met gewijzigde verpakking.
Pujan Yadav –
A vey unique & polarizing bar. It starts off quite sharply woody in pungent(¿) kind of way but it only lasts a second–right as it hits your tongue. The bar melts into this cherry like taste and a sweet aroma that is characteristic of the Belize cacao. I think unfrosted was definitely the way to go since aging in oak wood serves a similar purpose – at least aromatically – and that is evident in the after tones of this bar. I’d still prefer they aged it less than they have. TLDR: It is a must try bar for everyone for its uniqueness but probably the woody flavor lovers will enjoy this more!
regina –
Intense smaak met een lichte rokerigheid. De cacao is diep en complex, en de rijping op bourbonvaten voegt een interessante twist toe. Niet voor iedereen, maar wie van uitgesproken smaken houdt, zal dit waarderen.