Beschrijving
Verbluffende chocolade met cider. Om preciezer te zijn Somerset Pomona, een zogeheten (wisten wij ook niet) ciderport of pommeaux. Een ciderbrandy van rond de 20% alcohol. Met heerlijk notige, kruidige en karameltonen. En appel, natuurlijk proef je die op. Om het te maken wordt een appelbrandy gemengd met nog meer appel (sap) en op houten vaten gerijpt. De Somerset Pomona werd door de Great Taste Awards bekroond met drie sterren. In chocolade verwerkt door cacaonibs die fijn de smaak mogen opnemen, en dat werkt heel goed. De chocolade zelf is een vegan donkere melkchocolade met karamel. Wat ons betreft een erg mooie chocolade.
Donkere melkchocolade (60% cacao), maar dan wel zoals alles van Solkiki geheel vegan, in dit geval met kokos. De koemelk mis je (ook hier) absoluut niet, wat ns betreft. Heerlijk toegankelijk en zacht, en een volle karamelsmaak.
De makers zeggen er over: “De beschermde, unieke, vaak gekopieerde en nooit overtroffen Somerset Pomona is een mix van appelsap en ciderbrandewijn, die vervolgens op vat wordt gerijpt. Het resultaat is een complexe, nootachtige, toffee-beladen verrukking. Onze decadente 60% gezouten karamel Maranon donkere melk blijkt een uitstekend canvas om het profiel van authentieke Somerset Pomona te laten zien. De boerderij waar we vandaan komen in Somerset ligt tussen 180 hectare cider-appelboomgaarden aan de voet van Burrow Hill. De boerderij perst al meer dan 200 jaar cider. In 1989 kreeg de familie de allereerste volledige vergunning voor het distilleren van cider in het VK. Sindsdien distilleren ze bekroonde cider tot Somerset Cider Brandy.
Allergeneninformatie: bevat geen zuivel, tarwe, gluten of soja (notenvrij, zuivelvrij, sojavrij, glutenvrij). Gemaakt in een faciliteit die noten en soja gebruikt. Vegan vriendelijk.
De basischocolade heeft in de loop der jaren vele prijzen gewonnen; de eerste donkere melk van Solkiki en een veelzijdige basis van het assortiment.”
Smaaktonen: zacht, boozy, appel, notig, karamel.
Ingrediënten: cacao (Fortunato n4), rietsuiker, cacaoboter, pomona nibs, kokos, roze zout.
Allergienotitie van de makers: gemaakt op een plek waar noten, gluten en soja worden verwerkt.
Awards: bekroond met zilver bij de wereldfinale van de International Chocolate Awards. 89.1 punten.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen