Beschrijving
De Canadese chocolademakers van Soma zijn creatieve chocoladefanaten. Ze maken – wat ons betreft – chocolades die tot de wereldtop behoren. En dat zijn echt niet allemaal chocolades die enkel te ‘vatten’ zijn voor chocoladefanaten die al honderden of duizenden chocolades geproefd hebben. Soma loopt ook juist voorop in het creëren van chocolades die echt anders zijn, misschien wel uniek, en die iedereen van beginnend chocoladeliefhebber tot chocolade-expert zal begrijpen. De Old School chocolades zijn een mooi voorbeeld van chocolades waarvan iedereen zal begrijpen hoe bijzonder ze zijn. Ook de geroosterde witte chocolade hoort in dat rijtje of hun Mango Chili chocolade.
Zelf worden we vooral heel blij van uitmuntende origine chocolades. Chocolade waarin je de herkomst proeft, en een zeer lange en wisselende smaakbeleving krijgt van een klein stukje chocolade. Ook dat kan Soma voortreffelijk, meer dan voortreffelijk.
Deze reep is weer net even anders. Ook weer net even anders moeten we zeggen. De bedoeling van Soma was eigenlijk om de chocolade op eikenhout te laten rijpen. Samen met bevriende wijnmakers van de Stratus wijngaarden besloten ze met deze chocolade toch even wat anders te doen. Er werd gekozen om een eikenhouten vat waarin nog de droesem zat (residu van druivenschil en gisten van het wijn maken) en de geroosterde cacao hieraan toe te voegen. Het geheel werd gemixt en heeft drie maanden gestaan / gerijpt. Zo ontstond een prachtig geheel, de Stratus chocolade.
Een chocolade waarin je de subtiele smaak van de Stratus wijn proeft – de rijping in de deels met droesem gevulde vaten geeft zeker een zeer eigen smaak aan de chocolade.
Smaaknotitie van de makers: druiven, wilde honing, zwarte bes, walnoot, kamperfoelie, blauwe kaas.
Origine: Stratus Wijngaarden, Niagara-On-the-Lake, Canada.
Cacao van Costa Esmeraldas, Ecuador.
Ingrediënten: cacaonibs, rietsuiker, droesem van Riesling ijswijn.
(Batch 18)
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen